Yunanistan, 'Türk SİHA'larına karşı kullanmak için' SİHA alıyor

Türkiye'nin Geçitkale Havaalanına insansız hava araçlarını yerleştirmesinin ardından harekete geçen Yunanistan, Doğu Akdeniz'de kullanmak için ABD ve İsrail'den İHA satın alacak.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan, 'Türk SİHA'larına karşı kullanmak için' SİHA alıyor

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin bölgedeki doğal kaynakları tek başına çıkartma gayretine karşı çıkan Türkiye, bölgede kendi sondaj gemileri ile arama çalışmalarına başladı.

Sondaj gemilerinin yanı sıra bölgede MTA Oruç Reis ve Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemileri bölgedeki faaliyetlerini yürütüyor.

GKRY ve Yunanistan'ın tehditlerine maruz kalan gemi ve personellerin korunması için bölgede Deniz Kuvvetleri'ne bağlı savaş gemileri ve Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları ve insansız hava araçları görev yapıyor.

Türkiye bölgede başlayan egemenlik mücadelesinin ardından Yunanistan ve GKRY'nin Mısır, İsrail ve Lübnan ile anlaşma yapmasına karşın Libya ile deniz yetki alanlarını imzaladı ve kendi Münasır Ekonomik Bölgesi'ni ilan etti. 

İmzalanan anlaşma Yunanistan ve GKRY tarafından tepkiyle karşılanırken Türkiye bölgedeki stratejik adımlarına bir yenisini ekleyerek KKTC hükümetinden Geçitkale Havaalanını istedi. 

KKTC Bakanlar Kurulu'nun onayının ardından Dalaman Hava Üssü'nden kalkan bir insansız hava aracı Geçitkale'ye inmişti.

YUNANİSTAN İHA VE SİHA ALACAK

Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz'de insansız hava araçları ile uçması karşısında çaresiz kalan, çoğu zaman savaş uçakları ile önleme yapmak zorunda kalan Yunanistan, bu durumdan kurtulmak için ABD ve İsrail'den insansız hava aracı satın almaya hazırlanıyor.

Yunan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos Yunan Parlamentosu'nda yaptığı açıklamada İsrail'den 2 adet, ABD'den ise 3 adet İHA alınacağını söyledi. Panagiotopoulos İHA'ların Türkiye'nin SİHA'larına karşı kullanılacağını söyledi.

Yorumlar