Yumurcak filmi nerede çekildi, ne zaman çekildi, oyuncuları kimler?

Türk sinemasının en sevilen filmlerinden biri olan Yumurcak Filmi nerede çekildi, ne zaman çekildi, oyuncuları kimler merak edildi. İşte duygu yüklü Türk filmi Yumurcak ile ilgili merak edilen detaylar.

Google Haberlere Abone ol
Yumurcak filmi nerede çekildi, ne zaman çekildi?

Bu akşam Kanal D ekranlarında yayınlanan Yumurcak filmi nerde çekildi, oyuncuları kimler, ne zaman çekildi gibi detaylar merak edildi. İşte Yumurcak ile ilgi merak edilen detaylar...

Kanal D ekranlarında izleyici ile buluşan Yumurcak filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi ve oyuncuları kim merak ediliyor. Yumurcak filminin yapımcısı ve yönetmeni Türker İnanoğlu, senaryo ise Safa Önal'a ait. Oyuncu kadrosunda usta isimler yer alıyor; İlker İnanoğlu, Kartal Tibet, Filiz Akın ve Hulusi Kentmen gibi usta Türk aktörleirn rol aldığı Yumurcak filminin türü drama. Dram ve komedi filmi olan Yumurcak filmi süresi 86 dakika.

YUMURCAK FİLMİ NERDE ÇEKİLDİ?

Yeşilçam’ın unutulmaz ilmlerinden Yumurcak İstanbul'un çeşitli semtlerinde çekildi. Yumurcak filminde Yumurcak’ın gazete sattığı sahneler Sultanahmet semtinde ve çevresinde çekildi. Filmin diğer sahneleri de çoğunlukla İstanbul’un Avrupa Yakası’nda çekildi.

YUMURCAK FİLMİ NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Küçük oyuncu yumurcağın maceralarının yer aldığı Yumurcak filmi 1969 yılında çekildi.

YUMURCAK FİLMİNİN KONUSU NE?

Yumurcak (İlker İnanoğlu) babası Nihat’la yaşıyor ve yaramazlıkları ile tüm mahalleye kök söktürüyor. Hem sevimli hem de afacan bir çocuk olan Yumurcak’ın babası taksicilik yapıyor ve bir kazaya karışıp hapse giriyor. Yumurcak’ın annesi Selma bu sayede Yumurcak’ın izini buluyor ve kendi evine götürüyor. Babası ise oğlunun daha iyi bir hayat sürmesi için annesi ile kalmasına müsaade ediyor. Daha sonra Selma ile evlenmek isteyen Faruk, Yumurcak’ı kaçırıp Selma’ya şantaj yapıyoruz. Yumurcak’ın babası Nihat ise hem oğlunu hem de Selma’yı kurtarıyor.

YUMURCAK FİLMİNİN OYUNLARI KİMLER?

Yönetmen
Türker İnanoğlu
Yapımcı
Türker İnanoğlu
Senarist
Safa Önal
Oyuncular
İlker İnanoğlu
Kartal Tibet
Filiz Akın
Hulusi Kentmen
Müzik
Metin Bükey
Görüntü yönetmeni
Çetin Gürtop
Cinsi
Sinema filmi
Türü
Dram , Komedi
Renk
Renkli
Yapım yılı
1969, Türkiye
Süre
86 dk.
Dil
Türkçe
Devam filmi
Yumurcak Köprüaltı Çocuğu

Yorumlar