Yücel Oğurlu aslen nerelidir, kaç yaşındadır, kimdir?

Yücel Oğurlu aslen nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir, kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Yücel Oğurlu aslen nerelidir, kaç yaşındadır, kimdir?

Yücel Oğurlu aslen nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği ve uzmanlık alanı nedir, daha önce hangi kurumlarda çalıştı, kimdir? İşte Yücel Oğurlu hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

  • Yücel Oğurlu aslen Balıkesirli'dir.
  • 49 yaşındadır.
  • Asıl mesleği veya uzmanlık alanı hukuktur.

İşte Yücel Oğurlu biyografisi: 

Yücel Oğurlu 1970 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Balıkesirli olan Uğurlu, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 

1995 yılında Mali Hukuk Yüksek Lisans Programı (1995) ve Kamu Hukuku Doktora Programlarını (1999) Marmara Üniversitesi'nde tamamladı.

Akademik kariyerine Atatürk Üniversitesi'nde başlamış ve İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde 2006 yılında göreve başladı.

Doktora sonrası çalışmalarını misafir öğretim uyesi olarak Hollanda Tilburg Universitesinde ve Ahmed Yesevi University'da tamamladı.

Dr. Oğurlu idare hukuku alanında, ulusal ve uluslararası projelerde yönetici ve yürütücü olarak görev aldı.

Yücel Oğurlu aslen nerelidir, kaç yaşındadır, kimdir?

Halen akademik dergilerde hakem kurulu üyesidir.

Dr. Oğurlu'nun yurtiçi ve yurtdışında hukuk alanında İngilizce ve Türkçe yayınlanmış yedi adet kitap ve kitap bölümü ve çok sayıda makaleleri bulunuyor.

Dr. Oğurlu'nun hukuk alanı dışında edebiyat ve linguistik alanıda da yayınları ile uluslararası hukuk ve uluslararası ilişkiler konusunda köşeyazıları bulunmaktadır.

İngilizce (ileri düzey), Arapça (orta), Rusça (temel), Boşnakça (temel), Kazakça (iyi), Özbekçe (iyi), Kumukça (orta), Nogayca (orta), Lezgice (iyi) ve Farsça (temel) dillerini bilmektedir.

Oğurlu son olarak 13 Eylül 2019 Cuma günü yayınlanan Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

YÜCEL OĞURLU'NUN ESERLERİ

Yücel Oğurlu'nun eserlerinden bazıları şunlardır: 

Introduction to Turkish Law, (Y.Ogurlu/B.Gurpinar), Oniki Levha Yayınları, Istanbul 2010.

Idare Hukukunda “E-Devlet” Dönüşümü ve Dijitalleşen Kamu Hizmeti (E-Govenment Transformation at Administrative Law and Digitizing in Public Services) Oniki Levha Yayınları, Istanbul 2009.

Idare Hukukunda Kazanılmış Haklara Saygı ve Haklı Beklentiler Sorunu (Respecting Vested Rights in Administrative Law and the Issue of Legitimate Expectations), Seçkin Yayınları, Ankara 2003.

Karşılaştırmalı Idare Hukukunda Ölçülülük Ilkesi, (The Principle of Proportionality in Comparative Administrative Law), Seçkin Yayınları, Ankara 2002.

Idari Yaptırımlar Karşısında Yargısal Korunma (Legal Protection Against Administrative Sanctions), Enlarged, Reviewed 2nd Edition, Seçkin Yayınları, Ankara 2001.

European Commission for the Efficiency Justice (CEPEJ), (Y. Ogurlu, C. Kucukali, Bolum Yazarligi) ICT in Turkish Judicial System (National Judiciary Network Project 2007, Bologna: Bologna University.

Information And Communication Technology For The Public Prosecutor’s Office: Country Reports, (Y. Ogurlu, C. Kucukali, Bolum Yazarligi) Information And Communication Technology For The Public Prosecutor’s Office: Turkey 2007, Bologna: Bologna University.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar