YSK, olası bir seçime katılabilecek partileri açıkladı, Davutoğlu'nun partisi listede yok

Yüksek Seçim Kurulu, olası bir seçim durumunda seçime katılabilecek partileri açıkladı. Ancak listede eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni kurduğu Gelecek Partisi yok.

Google Haberlere Abone ol
Olası bir seçime Davutoğlu'nun partisi katılamıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklama ile olası bir seçim durumunda seçime katılacak olan partilerin bir listesi kamuoyuna duyuruldu. Toplam 15 partinin yer aldığı listede Ahmet Davutoğlu'nun yeni kurduğu Gelecek Partisi şartları sağlamadığı için kendine yer bulamadı.

Ahmet Davutoğlu ve ekibinin kuracağı söylenen parti geçtiğimiz aylarda kuruluşunu resmen ilan etmiş ve 2023 yılında yapılacak veya olası bir erken seçim için çalışmalarına başlamıştı. Ancak YSK tarafından açıklanan listede merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın kurduğu Yeniden Refah Partisi, yeterli sayıda il ve ilçe teşkilatlarına sahip olduğu için seçime girmeye hak kazanmış olarak görülürken Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi ise gerekli şartları henüz taşımadığı için listeye giremedi.

İl ve İlçe seçim kurullarında birer adet temsilci bulunduran siyasi partiler 298 sayılı kanunun 17'inci maddesinde belirtilmişti. 14. maddenin 4. fıkrası gereğince YSK tarafından tespit ve ilan edilen siyasi partiler, söz konusu maddede öngörülen il ve ilçe seçim kurullarında birer temsilci bulundurma haklarına sahip olabiliyorlar.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından olası bir seçimde, seçime girecek olan partiler olarak açıkladığı listede şu partiler yer alıyor:

1- Adalet ve Kalkınma Partisi,
 
2- Anavatan Partisi

3- Bağımsız Türkiye Partisi

4- Büyük Birlik Partisi

5- Cumhuriyet Halk Partisi

6- Demokrat Parti,

7- Demokratik Sol Parti

8- Halkların Demokratik Partisi

9- Hür Dava Partisi

10- İYİ Parti

11- Milliyetçi Hareket Partisi

12- Saadet Partisi

13- Türkiye Komünist Partisi

14- Vatan Partisi

15- Yeniden Refah Partisi

Yorumlar