YPG-PKK'lı Mazlum Kobani'ye Kanada'dan ödül

YPG'nin başındaki isim olan Mazlum Kobani'ye Kanada tarafından "temiz savaşçı" ödülü verildi. Kobani, ödülünü alması için Kanada'ya davet edildi.

Google Haberlere Abone ol
YPG-PKK'lı Mazlum Kobani'ye Kanada'dan ödül

Türkiye tarafından "Kırmızı listede" aranan, Interpol tarafından aranması bulunan terör örgütü PKK-YPG üyesi Mazlum Kobani kod adlı Ferhad Şahin Cilo'ya Kanada'dan ödül verildi.

Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye silah satışını durduran Kanada, terör örgütü YPG'nin yöneticisi Mazlum Kobani'ye "temiz savaşçı" ödülünü verdi. Terörist Kobani, ödülü alması için Kanada'ya davet edildi.

Kanada Savunma Bakanlığı'ndan skandal bir adım geldi.Bakanlık, "ömrünü savaşlarda insanlığa hizmet için adayan kişilere" her yıl verdiği "Temiz Savaşçı Ödülü"nü bu yıl terör örgütü YPG'nin de omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yöneticisi Mazlum Kobani kod adlıFerhad Abdi Şahin'e verdi.

Kanada Savunma Bakanlığı, terörist Kobani'yi ödülünü alması için Kanada'ya davet etti.

Kısa bir süre önce, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kobani için 'terörist' ifadesini kullanmış ve ABD'ye seslenerek, "Mazlum denilen kod adlı kırmızı bültenle aranan terörist. Amerika'nın bu adamı bize teslim etmesi lazım" demişti.

Trump ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Nazik sözleriniz ve cesaretiniz için teşekkürler General Mazlum. Lütfen Kürt halkına en içten saygılarımı iletin. Yakında seni görmek için sabırsızlanıyorum" diye yazdı.

Türkiye, ABD'nin Mazlum Kobani'ye yönelik bu yaklaşımına tepki göstermiş, onun arandığına yönelik belgeleri resmi makamlara teslim etmişti.

Yorumlar

Ihsan haçlı köpekelri hepsi aynı ha abd ha kanada. ha ab.