Yozgat'ta kültür sanat etkinlikleri

- 18'inci Uluslararası Sürmeli Kültür Sanat ve Sosyal Etkinlikleri kapsamında bisiklet turu yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Yozgat'ta kültür sanat etkinlikleri

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta, 18'inci Uluslararası Sürmeli Kültür Sanat ve Sosyal Etkinlikleri'nde, il protokolü ve vatandaşlar bisiklet turu yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan bisiklet turunun sona erdiği Kent Park'ta, Sürmeli, Anadolu Folklor Vakfı, Azerbaycan, Gürcistan, Kosova, Ahıska ve Balkan Türkleri halk dansları ekipleri gösteri sundu.

Vali Kemal Yurtnaç ve Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, vatandaşlara pilav dağıttı.

Yurtnaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, diğer ülkelerden ve illerden gelen misafirlerin festivale renk kattığını belirterek, "Ülkeler ve iller arasındaki etkileşimi ve iletişimi güzel yönde etkiliyor. Yozgat'ın tanıtımı için de önemli bir fırsat. Bunların daha farklı, daha büyük ekiplerle geliştirilmesi gerekiyor." dedi.

Belediye Başkanı Arslan da festivalin 3 gündür dolu şekilde geçtiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Çok güzel bir program oldu. Değişik kültürleri, değişik coğrafyaların yansımalarını burada izlemek bizim için çok önemli bir farkındalık oldu. Yozgat için de çok önemli bir kazanım oldu. Memnuniyet duyuyorum bu durumdan. Gönlüm istiyor ki bunu daha geniş kitlelere ulaştırabilelim ama inşallah zamanla bu da olacaktır. 7 gün boyunca Yozgat kültüre, sanata ve sosyal etkinliğe doyacak. 6 ülkeden gelen grupların Yozgat oyunları oynaması da bizim için ayrı bir kazançtı. Bugün buraya gelen evlatlarımız, kardeşlerimiz değişik ülkelerden, değişik illerden, Yozgat'ın gönüllü elçisi olacaklardır."

Yorumlar