YouTube CEO’su çocuklarına YouTube'u yasakladı

YouTube CEO'su Susan Wojcicki, ABD’de konuk olduğu bir televizyon programında YouTube’un içeriğini çocukları için uygun bulmadığını söyleyerek herkesi şaşırttı.

Google Haberlere Abone ol
YouTube CEO’su çocuklarına YouTube'u yasakladı

Dünyanın en çok kullanılan ve en çok video izlenen sosyal medya platformu YouTube'un CEO'su herkesi şaşırtan bir açıklama yaptı.

Özellikle çocuklara yönelik tehlikeli içerik barındırmasıyla yıllardır eleştirilerin odağı halinde olan YouTube'da video oluşturucular tarafından yüklenen bir çok video var.

Çocuklarını bilgisayar karşısından kaldıramayan anne-babaların uzun süredir devam eden endişesi ise, bizzat YouTube’un CEO’su tarafından gelen bir açıklamayla desteklendi.

YouTube CEO’su çocuklarına YouTube'u yasakladı

YOUTUBE CEO'SU: ÇOCUKLAR İÇİN ZARARLI

ABD’nin CBS kanalında yayınlanan bir programda canlı yayın konuğu olaan CEO Susan Wojcicki, şaşırtan açıklamalarda bulundu.

Wojcicki video platformunu kendi çocuklarına kullandırtmadığını söyledi.

YouTube’u çocuklarına kesinlikle yasakladığının altını çizen Wojcicki, uygulamanın çocuklara yönelik bir diğer versiyonu olan YouTube Kids’e de sınırlı ölçüde izin verdiğini ifade etti.

“Çocuklarıma YouTube Kids’ten video izleme izni veriyorum ama platformda geçirecekleri süreyi oldukça kısıtlı tutuyorum. Bence hiçbir şeyin fazlasından hayır gelmez.” ifadelerini kullanan Wojcicki, sözleriyle uygulamanın çocuklara yönelik zararlarını ilk ağızdan doğrulamış oldu.

Yorumlar