Yorulmaz çiftinin hedefi çifte olimpiyat altını

- Milli paralimpik okçular Abdullah ve Sevgi Yorulmaz çifti, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda iki altın madalya kazanmak istiyor - Abdullah Yorulmaz: - "Eskiden insanlar bana 'sakat Abdullah' derken şimdi 'milli sporcu Abdullah' diyor" - "Eşimle birlikte en büyük hedefimiz ise 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları sonrasında evimize çift altın madalyayla dönmek" - Sevgi Yorulmaz: - "Karı koca birlikte aynı sporu yapmak keyifli bir duygu. Bunu olimpiyat madalyasıyla taçlandırabilirsek büyük bir iş başarmış oluruz"

Google Haberlere Abone ol
Yorulmaz çiftinin hedefi çifte olimpiyat altını


ANKARA (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - Paralimpik Okçuluk Milli Takımı sporcularından Abdullah ve Sevgi Yorulmaz çiftinin en büyük hedefi, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda iki altın madalya elde etmek.

Paralimpik Okçuluk Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren milli takım kadrosunda yer alan Yorulmaz çifti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporla tanışmaları ve hedefleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Abdullah Yorulmaz, 2007 yılında geçirdiği trafik kazası sonrasında 3 yıl yatağa bağımlı şekilde hayatını sürdürdüğünü belirterek, "Sonrasında sporla tanıştım ve hayatım değişti. Eskiden insanlar bana 'sakat Abdullah' derken şimdi 'milli sporcu Abdullah' diyor. Maddiyatın yanı sıra sporun kazandırdığı maneviyat çok daha büyük." dedi.

Okçuluğun çok zor ama güzel bir spor olduğunun altını çizen Abdullah, "Sporu çok severek yapıyorum. Emekliyim ve zamanımız çok fazla. Spor sayesinde hayatımda çok şey değişti. Örneğin eskiden otobüse binip şehir değiştiremezken, şimdi kendi arabamızla başka şehirlere gidebiliyorum. Öz güven açısından kazandırdıklarımı tarif etmem mümkün değil." ifadelerini kullandı.


- "Boynuz kulağı geçti diyebilirim"


Evlendikten sonra eşi Sevgi'nin de okçuluk sporuna başladığını dile getiren Abdullah, "Eşimin isteğine olumlu cevap verdim ve kendisine çok destek oldum. Kendisi de kısa zamanda başarılı oldu ve milli takıma kadar yükseldi." diye konuştu.

Eşi Sevgi'nin çok yetenekli bir sporcu olduğunu anlatan Abdullah, "Eşimden önce spora başladığım için sürekli kendisine tecrübelerimi aktarıyorum. Birlikte antrenman yapmak da bize avantaj sağlıyor. Açıkçası kendisi çok yetenekli ve çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Eşim benden iyi durumda, boynuz kulağı geçti diyebilirim. Birlikte kendimize hedefler koyuyoruz. Eşimle birlikte en büyük hedefimiz ise 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları sonrasında evimize çift altın madalyayla dönmek." şeklinde görüş belirtti.

Abdullah, 2020 Tokyo öncesinde Avrupa ve Dünya şampiyonalarında mücadele edeceklerini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Hayatı her anlamda dolu dolu yaşamak istiyorum. Özel hayatımda da spor yaşantımda da bunu başarmalıyım. Sporda hedef hiçbir zaman bitmez. Biz de emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz. Olimpiyat kotası alabilmek için ilk 36 sporcu arasına girmek zorundayız. Biz bunu 36 olarak değil, ilk 5 sporcu arasında yer alarak başarmayı hedefliyoruz. Umarım öncelikle bu hedefi, sonrasında da çifte olimpiyat altını hedefimizi yakalarız."


- "Tamir işlerini kendim yapıyorum"


Abdullah Yorulmaz, kaza geçirmeden önce sanayide çalıştığını belirterek, milli takımda da bozulan sandalyeleri ve ekipmanları tamir ettiğini söyledi.

"İnsanlar tatilde denize giderek mutlu olur, ben sanayiye giderek mutlu oluyorum." diyen Abdullah, "Elimden geldiği kadar bozulan ekipmanları kendim tamir ediyorum. Özellikle sırtlıkları kendim yapıyorum. Yıllarını sanayide geçiren biri olarak bir şeyler kapmışım." ifadelerini kullandı.


- "Attığım dereceye ben bile inanamadım"


Sevgi Yorulmaz ise eşiyle birlikte spor yapmanın dezavantajlarının yanı sıra avantajları da olduğunu vurgulayarak, "En azından gözüm arkada kalmıyor, eşim hep yanımda." dedi.

Milli sporcu Sevgi, İstanbul'dan Denizli'ye gelin gittiğini ve eşinin sürekli kamplarda bulunması nedeniyle yalnız kaldığını aktardı.

Bir spor branşına başlamaya hayal ettiğini ve gerçekleştirdiğini dile getiren Sevgi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşten ayrıldıktan sonra açıkçası büyük bir boşluğa düştüm. Evde kapalı kalmak istemiyordum. Eşimle beraber antrenmanlara gidiyordum. Benim de bu sporu yapabileceğimi söylediler ve ben de antrenmanlara katılmaya başladım. Spora başladığım ilk senemde de milli takım kadrosuna çağrıldım, bunu önemli bir başarı olarak görüyorum. O dönem kullandığım bir ilacın doping listesinde yer alması sebebiyle uluslararası organizasyona katılmadım. Çekya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda ise makaralı yay kadınlarda Türkiye'de atılmış en iyi dereceyi attım. Sonrasında elemelerde heyecanlandım ve derecemi ilerletemedim. Bunların hepsi tecrübedir. Umuyorum ki bundan sonraki müsabakalarda daha iyisini yapacağım."

Engelli tüm bireylere spor yapmaları tavsiyesinde bulunan Sevgi Yorulmaz, eşiyle birlikte koyduğu hedefleri yakalayabilmek adına çok emek verdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İlk uluslararası organizasyonumda Türkiye rekoru kırdığıma ve attığım dereceye ben bile inanamadım. Karı koca birlikte aynı sporu yapmak keyifli bir duygu. Bunu olimpiyat madalyasıyla taçlandırabilirsek büyük bir iş başarmış oluruz. Açıkçası bu ayrıcalığı yaşamak istiyoruz."


Yorumlar