"Yolanta" Antalya DOB'da son kez sahnelenecek

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde (DOB), Çaykovski'nin "Yolanta" operası, bu sezon son kez 31 Mart'ta sahnelenecek. Antalya DOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, orkestra yönetmenliğini Alexandru Samuil'in...

Google Haberlere Abone ol
"Yolanta" Antalya DOB'da son kez sahnelenecek

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde (DOB), Çaykovski'nin "Yolanta" operası, bu sezon son kez 31 Mart'ta sahnelenecek.

Antalya DOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, orkestra yönetmenliğini Alexandru Samuil'in yapacağı eseri Figen Ayhan Karakelle sahneye koyacak.

Tükçe üst yazı eşliğinde Rusça seslendirilen ve dekoru Gürcan Kubilay, kostümü Gizem Betil, ışık tasarımı Mustafa Eski, projeksiyon tasarımı ise Zekiye Şimşek ve Sinan Atay tarafından hazırlanan eserin koro şefliğini Mahir Seyrek üstlendi.

Çaykovski'nin bestelediği son opera olan "Yolanta"nın librettosu bestecinin kardeşi Modest Çaykovski'ye ait. Napoli Kralı Réne'nin genç ve gözleri görmeyen kızı Yolanta'nın hikayesini konu alan eserde Yolanta ve sevgilisinin düeti dünya opera repertuvarının en lirik ve etkili parçalarının arasında yer alıyor.

Orijinali bir perde olan fakat Antalya DOB tarafından iki perde olarak sahnelenen eserde "Yolanta"yı Sema Çavuşoğlu Suna, "Vaudémount"u Göksay Yaran, "Rene"yi Tuncay Kurtoğlu, "Robert"i Serhat Konukman, "İbn-Hakia"yı Umut Tarık Akça, "Bertrand"ı Taner Ölçen, "Almeric"i Fatih Şanal, "Marta"yı Gülçin Gültekin, "Brigitta"yı Arzu Aydoğdumu ve "Laura" rolünü Seda Uzmen Güç canlandıracak.

"Yolanta" operası, Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde 31 Mart Cumartesi saat 15.00'te sahnelenecek.

Yorumlar