YKS açıklandı mı? YKS 2021 ne zaman açıklanacak?

YKS açıklandı mı? YKS 2021 ne zaman açıklanacak?, tercih işlemleri ne zaman başlayacak, yerleştirmeler ne zaman yapılacak soruları öğrenciler ve velilerinin kafasını meşgul ediyor. YKS sonuçları konusunda merak edilen sorular ve detaylarını sizler için derledik.

Google Haberlere Abone ol
YKS açıklandı mı? YKS 2021 ne zaman açıklanacak?

YKS açıklandı mı? YKS 2021 ne zaman açıklanacak? Tercih işlemlerine ne zaman başlanacak, okullara yerleştirme işlemleri ne zaman sonuçlanacak, üniversiteler ne zaman açıklanacak soruları üniversite sınavlarına giren ve kazandığını düşünen bütün öğrenciler tarafından heyecanla soruluyor. Peki, YKS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

YKS açıklandı mı? YKS ne zaman açıklanacak?
YKS açıklandı mı? YKS ne zaman açıklanacak?

 

YKS sonrasında öğrenciler heyecanla sonuçları bekliyor. Çünkü bir an önce tercih işlemleri yapıp, yerleşmek istedikleri okula kayıt yaptırmak istiyorlar. ÖSYM tarafından uygulanan Üniversite Sınavı YKS sonuçlarını bekleyen üniversite adayları sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor. ÖSYM YKS sonuçları için tarihi belirledi.

Üç aşamada TYT-AYT-YDT olarak uygulanan YKS 2021 Haziran ayında gerçekleşti. Sınava katılan adaylar üniversite sınavının sonuçlarını bekliyor. Sınav sonuçları ÖSYM takvimine göre Ağustos ayında ilan edilecek.

YKS açıklandı mı? YKS ne zaman açıklanacak?
Bu yıl da YKS'ye koronavirüsün gölgesinde girildi



YKS sonuçları 4 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak. YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM YKS tercih kılavuzunu yayınlayacak. Tercih tarihleri sonuçların açıklanmasının ardından netleşecek.

YKS TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM bu yıl YKS tercih işlemleri hakkında net bir açıklama yapmadığı gibi bir takvimde belirlemedi. YKS sonuçları açıklandığı andan itibaren tercih süreciyle ilgili de detaylı bir açıklama yapılması bekleniyor. Bu açıklamalarda tercih işlemlerinin süreci, süresi ve yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihlerin de yer alacağı tahmin ediliyor.

YKS 2021 SORU VE CEVAPLARI

ÖSYM'nin Twitter adresinden yapılan duyuruya göre, YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sorularına ve cevap anahtarına, " http://yks2021.osym.gov.tr/tyt_yks_2021.pdf  " adresinden ulaşılabilecek.

YKS açıklandı mı? YKS ne zaman açıklanacak?
Öğrenciler sınav binalarına maskeleriyle girdi

 

İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) soruları ve cevap anahtarına "http://yks2021.osym.gov.tr/ayt_yks_2021.pdf" internet adresinden erişim sağlanabilecek.

Üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) sorularının ve cevap anahtarının erişim adresleri ise şöyle:

"Almanca testi: https://yks2021.osym.gov.tr/ydt_almanca_yks_2021.pdf

Arapça testi: https://yks2021.osym.gov.tr/ydt_arapca_yks_2021.pdf

Fransızca testi: https://yks2021.osym.gov.tr/ydt_fransizca_yks_2021.pdf

İngilizce testi: https://yks2021.osym.gov.tr/ydt_ingilizce_yks_2021.pdf

Rusça testi: https://yks2021.osym.gov.tr/ydt_rusca_yks_2021.pdf"


 

Yorumlar