Yıldıray Gürgen kimdir? Nerelidir, kaç yaşında?

Yıldıray Gürgen kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve nerelidir? Özellikle kamuoyunun yakından bildiği dizilerin müziğini yapan Gürgen biyografisi merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Yıldıray Gürgen kimdir? Nerelidir, kaç yaşında?

Kamuoyunun yakından bildiği Payitaht Abdülhamid, Siyah Beyaz Aşk, Vatanım Sensin gibi dizilerde kulaklara çalınan müziklerin sahibinin kim olduğu hep merak ediliyordu. İşte o müzikleri yapan kişi Yıldıray Gürgen'dir. Peki, Yıldıray Gürken kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Yıldıray Gürgen biyografisi:

Yıldıray Gürgen, 1969 yılında Konya'nın Ilgın ilçesinde dünyaya geldi.

Ailesi o henüz birkaç aylıkken Türkiye'den Avustralya'ya taşındı. Gürgen 22 yaşına kadar burada büyüdü.

Gürgen müzik hayatına da burada başladı. İlk müzik eğitimini NEW SOUTH WALES CONSERVATORIUM OF MUSIC’te tamamladı.

Daha sonra ise Türkiye’ye döndü.

Aldığı Batı müziği eğitimini Anadolu müziğiyle harmanlayarak kendine has bir tarz oluşturup kısa zamanda aranjör olarak adını duyurdu.

Müzikte bilgisayar teknolojisini kullanan ilk aranjörlerden olup yetişmesine katkılarda bulunduğu bir çok müzisyen vardır.

Bugüne kadar yaklaşık 300 kadar albümün aranjörlüğünü yapmış, satış rekorları kıran bir çok albüme aranjör olarak imza atmıştır. Bu çalışmaların bazılarının orkestra şefliğini üstlenmiştir.

2004 yılında kendi şirketi Gen Music’ i kurdu ve burada kendi yetiştirdiği ekibi ile sayısız albüm, film ve oyun müziği hazırladı.

Kaynak: Besteciler.com sitesi

 

Yorumlar