Yiğit Bulut'tan Ali Babacan'a "Bank Asya ve FETÖ hatırlatması"

Abdullah Gül ile birlikte hareket ederek parti kuracağı iddia edilen Ali Babacan'a bakanlığı döneminde neden olduğu bazı konularla ilgili sorular sordu, televizyon ekranında tartışmaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
Yiğit Bulut'tan Ali Babacan'a "Bank Asya ve FETÖ hatırlatması"

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, dün yeni parti kuracağını açıklayan eski AK Partili Ali Babacan'ı sert sözlerle eleştirdi. Bulut, "FETÖ'nün bankasını Devlet'e 1,5 milyar dolar zarar verecek şekilde, Ziraat Bankası'na satmaya kalkıştın mı? Sen bunu söylediğin gün FETÖ'nün bankası borsada yüzde 22 prim yaptı mı?" ifadelerini kullandı. Bir süredir yeni parti hazırlığında olduğu konuşulan eski Bakan Ali Babacan, dün partiyi kuracağını açıkladı. Babacan'ın açıklamasının ardından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut'un eleştirilerine maruz kaldı.

Yiğit Bulut,Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Ali Babacan "yeni Türkiye" istiyormuş! Hafızası biraz zayıf galiba! Ben hatırlatayım. Ali Beycim, bakanlığın döneminde kaç milyar dolarlık dış borçlanma yaptın. 10 yıldan fazla. 80 milyar dolar üstü olabilir mi? En düşük. Neden Asya Bankalarını almadın!"

"Neden hep short list yaptın İngiliz ve Amerikan bankalarından. Bu arada hiç aracı kurum araya girdi mi? Mesela yüzde 5 bir komisyonla satış yapılsa, bayağı bir para olması lazım bir yerlerde. İsviçre'de bir banka hiç sana aracılık yaptı mı? Sadece senin bildiğin."

"Ali Beycim, mesela FETÖ'nün bankasını Devlet'e 1,5 milyar dolar zarar verecek şekilde, Ziraat Bankası'na satmaya kalkıştın mı? Sen bunu söylediğin gün FETÖ'nün bankası borsada yüzde 22 prim yaptı mı? Bunu senden başka kaç kişi biliyordu?"

MEYDAN OKUDU

"Ali Beycim, seninle istediğin TV kanalında bir yarım saat tartışalım mı! Bende senle ilgili bazı bilgi ve belgeler var! Hazır mısın? Sen Kanalın seç beni ara! Veya arama kamuoyunda çağır! Ben meydan okuyorum, er meydanından kaçılmaz. Ben başıma gelecek her şeye hazırım, bunları sadece kendi inisiyatifim ile yazıyorum"

Yorumlar