Yetimler Boğaz Gezisinde buluştu

Yetim Vakfı, gelirleri yetimler yararına kullanılacak olan özel misafirlerin de katıldığı 600 kişilik boğaz gezisi ve kahvaltı programı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Yetimler Boğaz Gezisinde buluştu

 Sonhaberler | Haber Merkezi

Yetim Vakfı, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde (10 Haziran 2017) kurulduğu tarihten bu yana yetim çocukların ruhsal problemlerine çözüm aramak ve psiko-sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak için projeler üretiyor.

Bu kapsamda gönüllülerle bir araya gelmek ve faaliyetlerini duyurmak amacıyla 600 kişilik bir boğaz gezisi ve kahvaltı programı düzenledi. Özel misafirler, ezgiler ve palyaço gösterilerinin yapıldığı programda misafirler yetimlerle keyifli vakit geçirdi.
 
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Yavuz Dede, WEFA e.v. Başkanı Musab Aydın, Pakistan Khubaib Vakfı Başkanı Nedim Ahmed Han, Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Savaşan, Yazar Mütefekkir Haluk İmamoğlu, Yazar Esra Elönü ve Ezgi Sanatçısı Ömer Karaoğlu da programa katılan isimler arasındaydı.

"Yetim konusu tek bir vakfın altından kalkabileceği bir yük değil"

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar’ın konuşmasıyla devam etti. Yetim konusu tek bir vakfın altından kalkabileceği bir yük değil diyen Gülsatar, konuşmasına şöyle devam etti: “STK’lar, Üniversiteler ve sizlerin desteği ile çalışma alanı yetim ve kimsesiz çocuklar olan vakfımızın büyük bir yaraya merhem olmaya çalışmasını istiyoruz” dedi.


 
Wefa e.v. Başkanı Musab Aydın: “Yetimlere aylık düzenli maddi yardım sağlanıyor. Bu kısa vadede yapılması gerekendi. Ama artık uzun soluklu adımlara ihtiyacımız vardı. Yetim Vakfı da bu noktada devreye girdi ve yetim ve ailelerine yönelik uzun soluklu terapi ve eğitim ihtiyacını karşılamak için yola çıktı.”
 
Pakistan Khubaib Vakfı Başkanı Nedim Ahmed Han: “Allah Türkiye’ye çok önemli bir görev verdi. Yetimlere, kimsesizlere ve mazlumlara hami olmak. Biz Pakistan’da binlerce yetime İHH, WEFA ve Yetim Vakfı’nın destekleri ile bakıyoruz.”
 
Yazar Mütefekkir Haluk İmamoğlu: “Yetim Vakfı’nın çalışmalarını takip ettikçe hayranlığım artıyor. Yetimlerle ilgilenmek İlkokul çağındaki itibaren çocuklara aşılamamız gereken bir görevdir.
 
Yazar Esra Elönü: “Bu gemiyi, bütün yetimlerin merhamete açıldığı gemi olarak görüyorum. Allah kevserin kıyısında da bizleri buluştursun. İHH ve bu gibi gemilerle her zaman açılmaya devam edeceğiz.
 
Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fatih Savaşan: “Gözümüzü açtığımızda İHH gibi kurumlar vardı. İşlerin temelinde ihlas, samimiyet ve bereket olunca sayıları arttı. Yetim Vakfı da çalıştığı alan münasebetiyle bu nadir vakıflardan biri oldu.
 
Palyaço etkinliğiyle gezi programında keyifli vakit geçiren çocuklar Ömer Karaoğlu ile birlikte ezgiler söyledi. Yetim Vakfı’nın misafirler ve gönüllülerle buluşup çalışmalarını anlattığı, birlikte istişarelerin yapıldığı program boğaz turunun tamamlanması ardından sona erdi.

Yorumlar