Yeşilay'ın "Sağlıklı Fikirler Senaryo Yarışması" sonuçlandı

- 800 başvurunun yapıldığı yarışmada 12 senaryo ödül kazandı

Google Haberlere Abone ol
Yeşilay'ın "Sağlıklı Fikirler Senaryo Yarışması" sonuçlandı

İSTANBUL (AA) - Yeşilay’ın tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığına yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği ile düzenlediği "3. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Senaryo Yarışması"nda sonuçlar açıklandı.

Yeşilay'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü aynı zamanda Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Yönetmen ve Yapımcı Derviş Zaim, Doç. Dr. Azize Nilgün Canel, Feza Sınar ve Mehmet Güleryüz’ün jüri üyesi olduğu, 800 başvurunun yapıldığı yarışmada 53 senaryo ön değerlendirmeden geçti, 12 senaryo dereceye girdi.

Yarışmanın her kategoriden birincileri 5 bin, ikincileri 3 bin ve üçüncüler ise 2 bin lira ödül kazandı. Dereceye giren senaryoların filmlerinin de çekileceği belirtildi. Eser sahiplerine 14 Aralık’ta düzenlenecek törenle ödüllerinin takdim edileceği belirtildi.

Yarışmada "Alkol bağımlılığı" konusundaki senaryosuyla Tolga Duruştay birinci, Ufuk Arıca ikinci, Neslihan Yılmaz üçüncü oldu. Madde bağımlılığı konusundaki senaryosuyla Buket Yeniceli birinci, Şirin Taşkın ikinci, Elif Baysal üçüncü seçildi. Teknoloji bağımlılığı konusundaki senaryosuyla Eda İvgen Taban birinci, Cengiz Kartal ikinci, Gözde Mutlu Doğan üçüncü olurken, tütün bağımlılığı konusundaki senaryosuyla Mehmet Metin birinciliğe, Korhan Topçu ikinciliğe, Özge Gürses üçüncülüğe değer görüldü.


Yorumlar