Yerli otomobili tasarlayan ekibin başındaki Türk

Dün tanıtılan Türkiye'nin yerli otomobili ile ilgili ortaya atıla iddialardan biri de otomobilin tasarımı ile ilgili oldu. Konuyla ilgili konuşan TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, önemli detaylar paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Yerli otomobili tasarlayan ekibin başındaki Türk

Türkiye, tarihi bir ana tanıklık etti. Yaklaşık 60 yılından ardından ilk yerli otomobiller dün kamuoyunun beğenisine sunuldu. Türkiye'de olduğu gibi dünya basınında da oldukça yoğun ilgi görenyerli otomobil görücüye çıktıktan sonra tasarımın Türkiye'ye ait olmadığı İtalyan Pininfarina'ya ait olduğu iddiaları da ortaya atıldı.

Yerli otomobili üreten Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, ortaya atılan tüm bu iddialara detaylı bir şekilde yanıt verdi.

YERLİ OTOMOBİL TASARIM EKİBİNİN BAŞINDAKİ TÜRK: MURAK GÜNAK

Tasarım ekibinde Mercedes'in efsane tasarımcısı Murat Günak'ın olduğunu ifade eden Karakaş şunları söyledi; "Biz 18 tasarım eviyle görüştük. 18 tasarım evini 3'e indirdik. 5 farklı tasarım isteyip 15 tasarımı yan yana koyduk. O süreçte Murat Bey (Murat Günak) bize Türkiye'yi Avrupa'yı tanıyan tecrübesiyle çizgileriyle yardımcı oldu. Onun haricinde Türk tasarımcı ve mühendis arkadaşlarımız var. Seçtiğimiz tasarım eviyle birlikte çalışan 6 Türk arkadaşımız vardı. Murat Bey'le de çok kez konuştuk. "

PİNİNFARİNA İDDİALARI

CEO, İtalyan tasarım iddialarına karşılık şöyle konuştu; "Hedef kitlemizi en iyi temsil ettiği gerekçesiyle İtalyan tasarım evi Pininfarina'yı tercih ettik. Onlarla beraber çalıştık. Sipariş verip bize bunu getirin demedik. Öyle bir şey mümkün de değil zaten. "

Yorumlar