Yerli otomobil yurt dışından ilk siparişi aldı

Türkiye'nin uzun yıllar beklediği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla dün tanıtılan yerli otomobil yurt içinden pek çok sipariş almıştı. Yerli otomobile yurt dışından da talip var.

Google Haberlere Abone ol
Yerli otomobil yurt dışından ilk siparişi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla dün Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde ön gösterimi yapılan Türkiye'nin en önemli milli projelerinden yerli otomobil için siparişler yağıyor.

Vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılanan yerli otomobil yurt içinden çok sayıda sipariş alırken yurt dışından da ilgi görmeye başladı.

Tören sonrası yerli otomobili inceleyen vatandaşlar otomobilin oldukça güzel tasarlandığını belirtirken, otomobilin banttan çıkmasının ardından satın alacaklarını da söylediler.

Teknolojisi, getireceği yenilikler ve özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken yerli otomobilin tanıtımı geniş bir yankı bulurken, şimdiden yoğun talep gelmeye başladı.

KATAR'DAN YERLİ OTOYA TALEP

Türkiye'de şimdiden çok sayıda sipariş alan yerli otomobil yurt dışından da ilgi görmeye başladı. Anadolu Ajansı (AA) Katar Temsilcisi Ahmed Yusuf, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Katar'daki 3 otomotiv firmasının şimdiden yerli otomobilin bayiliğine talip olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı etiketleyen Yusuf, "Katar'daki 3 büyük otomotiv firması Türkiye'nin ürettiği yerli otomobilin bayiliğe şimdiden talip oldu ve şimdiden onlarca sipariş var" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ DE YERLİ OTOMOBİLE TALİP OLDU

Öte yandan, yerli otomobile ilk yabancı talip ise Türkiye'nin Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha oldu. Sybiha yaptığı paylaşımda, "Elektrikli otomobili satın alma fikrinin bana ve meslektaşlarıma ilgi çekici geleceğine inanmamın yanı sıra, elektrikli otomobili sevenler için bir hit olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Yorumlar