Yerli otomobil projesinde şaşırtmayan ayrılık

Yerli otomobil projesinde yer aldığı için şaşırtan Koç ailesinin damadı İnan Kıraç, projenin yarısında ortaklarını yarı yolda bırakması ise kimseyi şaşırtmadı.

Google Haberlere Abone ol
Yerli otomobil projesinde şaşırtmayan ayrılık

Türkiye'nin ilk yerli otomobil projesinde yer aldığı için şaşkınlıkla karşılanan Koç ailesinin damadı İnan Kıraç'ın projedeki ortaklarını yarı yolda bırakması ise kimseyi şaşırtmadı. Türkiye'nin en zengin ailesine mensup oldukları halde şu ana kadar yerli otomobil üretmek yerine Amerikan ve Avrupa arabalarının ülkemizde satılmasının acenteliğini yapan Koç ailesinin yerli otomobil projesinde yer alması zaten şaşkınlıkla karşılanmıştı.

Yerli otomobil projesinde şaşırtmayan ayrılık
İnan Kıraç, projenin daha ilk günlerinde ayrılık söylentilerine neden olmuştu

 

Sağlık sorunları gerekçesi ile TOGG ortaklığından çekildiğini belirten İnan Kıraç, “TOGG elektrikli değil hibrit olmalıydı. Elektrikli otomobil Türkiye için erken. En az 20 yılı var.” dedi.

Elektrikli araçlar Avrupa'da bazı ülkelerde kullanılıyor. Alman otomobil devi Volkswagen'in yaptığı "Önümüzdeki süreçlerde elektrikli araçlara geçmeyi düşünüyoruz" açıklamasından anlaşıldığı kadarıyla dizel devrinin kapandığını anlamak mümkün.

Bundan dolayı ülkemiz için önemli olan bu projede ayrılıkların olması üzücü. Elektrikli araçlar teknolojisinde geri planda kalmamak için projenin devam etmesi mühim görülüyor. Ancak projenin her kesime hitap etmesi de önemli. 

Bildiğiniz gibi bu alanda öncü olan ABD'li Tesla firması ülkesinde elektrikli araçların yaygın olarak kullanılması için daha uygun araçlar geliştiriyor. 

Ülkemiz için çok parlak ve önemli olan TOGG projesinde ayrılıkların olması can sıkıcı olsa da henüz olumsuz düşünmeye gerek olmadığını belirtiyoruz.

Elektrikli araçlar konusunda yaşanan gelişmeler ortada. Bu teknolojinin bu kadar ilerlemeye başladığı bir dönemde böyle bir haber duymak üzücü görünüyor. 

Yorumlar