Yerli otomobil dünya basınında: 'Tesla'ya meydan okuyacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılan yerli otomobil Türkiye'de olduğu gibi dış basında da yoğun ilgi gördü. Gebze'de yapılan tanıtımın ardından yerli otomobilin fotoğrafları dış basında da yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Yerli otomobil dünya basınında: 'Tesla'ya meydan okuyacak'

Sahneye çıkmasının ardından Türkiye'de büyük beğeni toplayan yerli otomobil hem tasarımı hem de teknik özellikleri ile konuşulmaya devam ediyor. Türkiye'nin ilk yerli otomobili ülkemizde olduğu gibi dünya da ilgi gördü. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tanıtılan ilk yerli otomobil dünya medyasının gündemindeydi.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu tarafından üretilen ve Gebze'de tanıtımı yapılan yerli otomobil, sosyal medyada gündeminin ilk sırasına oturdu.

Sosyal medyada paylaşılan video ve fotoğrafları ile dünya çapında "trend topic" olan Türkiye'nin otomobili, #Yerlioto hashtagi ile dünya gündemine oturdu.

Çokça beğenilen Türkiye'nin otomobili hakkında çok kısa bir süre içinde 100 binden fazla tweet atıldı. Öte yandan yerli otomobil dünya basınında da yer aldı.

REUTERS: TÜRKİYE, İLK YERLİ OTOMOBİLİN TANITIMINI YAPTI

Türkiye'nin otomobilini okurlarına duyuran Reuters haber ajansı "Türkiye ilk yerli otomobilinin tanıtımını yaptı" başlığıyla yerli otomobilin fotoğrafları ve detaylarını paylaştı.

Reuters yerli otomobil projesinin uzun zamandır Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin hedefinde olduğu belirterek 3,7 milyar dolarlık projenin ülkenin büyüyen ekonomisinin bir göstergesi olduğunu kaydetti.

DAILY MAIL: TESLA'YI RAKİP OLARAK GÖRÜYOR

İngiliz Daily Mail, Türkiye'nin otomobilinin ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'ya rakip olarak görüldüğüne vurgu yaptı.

Haberi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla'ya meydan okumayı umduğu TOGG prototipini sundu" başlığıyla verdi.

Bloomberg'de haber, "Türkiye 3,7 milyar dolarlık ilk yerli otomobil projesini tanıttı" başlığıyla yer aldı.

El Cezire," Türkiye ilk yerli otomobilini tanıttı" başlığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yer verdi.

Erdoğan'ın Türkiye'nin otomobilini sadece yurt içinde satmayı amaçlamakla kalmayıp aynı zamanda Avrupa'dan başlayarak küresel bir marka olmasını istediğini söylediği belirtildi.

Yorumlar