Yerli otomobil Barcelona'daki fuarda dünyaya tanıtılacak

Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu tarafından geliştirilen ve ilk prototipleri ortaya çıkartılan yerli otomobil ilk defa bir fuara katılacak. Barcelona'dan dünyaya tanıtılacak olan yerli otomobilin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Yerli otomobil dünyaya tanıtılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli yaptığı çağrıların ardından 2017 yılında bir araya gelen 5 "babayiğit" yerli otomobil için Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu'nu (TOGG) kurmuştu. TOGG tarafından üretilen ilk yerli otomobil prototipleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla test sürüşünü yapmıştı. Yerli otomobil şimdi de Avrupa sahnesinde boy gösterecek. Tasarımıyla ve özellikleriyle otomobil piyasasını sallamaya hazırlanan Türkiye'nin yerli otomobili, İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen MWC Fuarı'na katılacak.

YERLİ OTOMOBİLİN İLK FUARI OLACAK

Geçtiğimiz 27 Aralık tarihinde Türkiye ve dünya kamuoyuna tanıtılan yerli otomobil Barcelona'da 24-27 Şubat'ta düzenlenecek teknoloji fuarında Avrupa sahnesine çıkarak dünyaya tanıtılacak. Fuarda yoğun ilgi görmesi beklenen Türkiye'nin otomobiline en büyük ilgiyi gurbetçilerin göstermesi bekleniyor.

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş'ın öncülüğünde fuara katılacak olan yerli otomobilin sadece otomobil fuarlarında değil teknoloji fuarlarına katılma sözü de gerçekleşmiş olacak.

YERLİ OTOMOBİLDE YOK YOK

Türkiye'nin dünyada büyük yankı uyandıran yerli otomobilin merakla beklenen, bir otomobilden daha fazlasını sunan özelliğinin detayları belli oldu. Bir çizgi animasyon ile tanıtılan mobilite özelliğinde "Otomobili yeni nesil akıllı bir cihaza dönüştürüyoruz" vurgusu yapıldı.

2020 YILINDA SERİ ÜRETİM

Geçtiğimiz ay tanıtılan yerli otomobilin fabrikasının kurulması için çalışmalar devam ederken 2020 yılında seri üretime geçilmesi ve 2030 yılına kadar 5 ayrı tip ve modelde araç üretilmesi planlanıyor.

Yorumlar