Yeni Zelanda polis şefi Müslüman olduğunu açıkladı

Yeni Zelanda'da düzenlenen terörist saldırısında 49 kişi şehit edilmişti. Uluslararası toplumdan büyük tepki alan saldırının ardından gözyaşları içinde konuşan Yeni Zelanda polis direktörü Naila Hasan "Gururlu bir Müslümanım ve Yeni Zelanda Polisinde liderim." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Zelanda polis şefi Müslüman olduğunu açıkladı

SonHaberler | Haber Merkezi

Yeni Zelanda'da polis direktörü Naila Hassan Christchurch kentindeki terör saldırısında şehit olanları anmak için toplanan kalabalığa seslenirken gözyaşlarına boğuldu. 

Christchurch kentinde yer alan iki camiye düzenlenen saldırı da 49 kişi şehit olmuştu. Şehitleri anmak için Yeni Zelandalılar ülkenin çeşitli noktalarında toplanıp anma etkinlikleri düzenledi.

Düzenlenen bir etkinlikte konuşan polis şefi, Naila Hassan “Gururlu bir Müslümanım ve Yeni Zelanda Polisinde liderim ve Christchurch'teki olaylardan dolayı dehşete düştüm” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına besmele ile başlayan, Allah'a hamd, peygamber efendimize ve ashabına salat ve selam gönderen Hassan zaman zaman gözyaşlarına boğuldu.

Özellikle Müslüman toplumu için ve tüm toplumlar için zor ve üzücü bir zaman olduğunu söyleyen Hassan, “Bu yıkıcı saldırının kurbanlarına büyük saygı gösterilmesini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yaptığımızı söylemek istiyorum. Özellikle Müslüman topluluğumuzun bilmesini ve Christchurch halkının bilmesini istiyorum, sizinle birlikte durmamızı ve hepimizin kederinizi ve acınızı paylaşmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. 

Naila Hassan “Biz, Yeni Zelanda Polisi, daha geniş toplumumuzu ve özellikle Müslüman topluluklarımızı desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedikten sonra konuşmasını "İnşAllah" diyerek bitirdi.

Yorumlar

ATMACA Dünyada islama ve müslümanlara açıktan saldırı var ve dünya üç maymunu bilinçli şekilde uyguluyor,Suriyede on tane YEZİT için savaşı durdurup onları savaşın içinden çekip alan patı şeytanları yüzbinlerle ifade edilen Suriye katliamlarında sessizliğini bilinçli koruyorlar