Yeni iPhone 110 bin liraya satışa çıktı

Apple'ın iPhone Pro 13 modeli cep telefonunun fiyatını duyanlar kulaklarına inanamıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yeni iPhone 110 bin liraya satışa çıktı

Cep telefonu fiyatlarının yüksekliğinden şikayet edenler yeni fiyatları duyunca daha da şaşıracaklar. Apple'ın iPhone 13 Pro modeli daha tanıtılmadan satışa sunuldu. Caviar, Apple'ın yeni üst segment cihazlarını Cupertino merkezli şirketten önce satışa sundu.

Teknoloji tutkunlarının da bildiği üzere Apple yeni nesil iPhone modellerini bu yılın son çeyreğinde tanıtacak. Şimdiye kadar sızdırılan bilgilere göre Apple bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine 4 farklı iPhone modeli ile karşımıza çıkacak.

Bu modeller iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max olacak. Peki bu modeller nasıl bir fiyat skalasına sahip olacaklar? Muhtemelen iPhone 13 modelleri yurt dışında iPhone 12 fiyatlarıyla aynı düzeyde olacaktır. Fakat ülkemizde bu sorunun cevabını şimdiden kestirmek hayli güç.

Daha yeni iPhone modellerinin tanıtılmasına 3 ay gibi bir süre olmasına rağmen Rusya'nın ünlü mücevher devi Caviar iPhone 13 Pro modelini satışa sundu. Peki nasıl? Tabi ki ön sipariş ile.

Peki Caviar fiyatı nereden tahmin etti? Açık konuşmak gerekirse buna ihtiyaç duyduklarını sanmıyoruz. Çünkü Caviar normal iPhone 13 modelleri satmayacak. Bu modellerden birisi karartılmış titanyum ile kaplanacak ve fiyatı 12750 dolar olacak.

Diğeri ise 7 mikron kalınlığında altınla kaplanacak ve fiyatı 14 bin 290 dolar olacak.

Yani Caviar'ın bu satışlardan zarar etmesi pek de olası değil diyebiliriz.

Dip not olarak belirtelim. Olur da bu modellerden birisini almak isterseniz Caviar ile iletişime geçip sipariş vermeniz gerekiyor.

Fiyat da vergiler hariç 110 bin TL gibi bir meblağa denk düşüyor. 

YENİ iPHONE'LARIN TASARIMLARI

iPhone 13 serisi aynı iPhone 12 serisinde olduğu gibi 4 farklı modelden oluşuyor, buna göre eğer yeni seri 4 farklı model ile piyasaya sürülürse iPhone 13 mini olmayacağı iddiaları da asılsız çıkmış oluyor. Sızdırılan prototip manken telefonlardan yola çıkacak olursak iPhone 12 serisi ile 13 serisi arasında tasarımsal açıdan pek fark olmayacağını söylemek pek de yanlış olmaz. Tabii ki de aradaki ufak farklar de göze çarpmıyor değil; örneğin çift kameralı modellerin kamera sensörleri altlı üstlü şekilde değil de çaprazlama şekilde yerleştirilmiş.

Fotoğrafı yayınlayan Sonny Dickson, yeni çıkacak olan iPhone 13 Pro Max modelinin selefi olan iPhone 12 Pro Max'e göre biraz daha büyük olacağını bildiriyor. Henüz bu konuda sızdırılan bir şey olmasa da beklentiler bütün iPhone 13 cihazlarının seleflerine göre biraz daha kalın olması bekleniyor.

Henüz bu cihazın bir manken cihaz olduğunu hatırlatmakta fayda var.

"Peki iPhone 13 ne zaman gelir?" diye sorarsanız buna "yaşanan çip krizinden dolayı bu sene iPhone'ların normalde olduğuna göre daha geç tanıtılması bekleniyor" diye cevap verebiliriz.


 

Yorumlar