Yeni hedefi dünya şampiyonluğu

- Para-tekvandoda daha önce Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları bulunan milli sporcu Şeyma Nur Emeksiz, ekim ayında Londra'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor - Şeyma: - "Dünya Şampiyonası'nın benim için çok önemli bir yeri var, çünkü farklı kıtalardan sporcular geliyor. Onun için çok heyecanlıyım"

Google Haberlere Abone ol
Yeni hedefi dünya şampiyonluğu


ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Milli sporcu Şeyma Nur Emeksiz, para-tekvandoda elde ettiği Türkiye ve Avrupa şampiyonluklarına dünya şampiyonluğu da eklemeyi hedefliyor.

Ordu'da doğuştan elleri ve kollarında şekil bozukluğu bulunan ve bu yüzden sadece 4 parmağını kullanabilen 24 yaşındaki Şeyma, yaklaşık iki yıl önce para-tekvando sporuna başladı.

Kısa süre içerisinde katıldığı turnuvalarda, bir Avrupa, iki de Türkiye şampiyonluğu kazanma başarısı gösteren milli sporcu, 17 Ekim'de Londra'nın ev sahipliğinde yapılacak Dünya Para-Tekvando Şampiyonası'ndan da altın madalyayla ayrılmak için antrenörü Olcay Tercan yönetiminde aralıksız çalışıyor.

Şeyma Nur Emeksiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşından bu yana ilgi duyduğu para-tekvando sporuna, 2 yıl önce ailesinin de onayıyla başladığını belirterek, bu sporda başarılı olmak için kilo verdiğini söyledi.

Para-tekvandoya başladıktan kısa süre sonra katıldığı ilk turnuvanın Türkiye Şampiyonası olduğunu dile getiren Şeyma, "İlk önemli şampiyonadan altın madalya kazanarak döndüm. Ardından Avrupa Şampiyonası'na katıldık. Çok şükür bu şampiyonada da altın madalya kazandım. Temmuz 2017'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda ikinci sefer şampiyon olma başarısı gösterdim." dedi.

Şeyma Nur, para-tekvando sayesinde birçok zorluğu aştığına dikkati çekerek, "Şimdi önümde ilk defa katılacağım bir Dünya Şampiyonası var. Nasip olursa buradan da şampiyon olarak döneceğim. Dünya Şampiyonası'nın benim için çok önemli bir yeri var, çünkü farklı kıtalardan sporcular geliyor. Onun için çok heyecanlıyım." diye konuştu.


- "Hedeflerimden biri de 2020 Olimpiyatları"


Milli sporcu Şeyma, her sporcunun olimpiyat hedeflediğini, kendisinin de olimpiyat hayali olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bir sporcu için en büyük yarışma olimpiyatlardır. Ben bu sporu yaparak ilk hayalimi gerçekleştirmiş oldum, hedeflerimden biri de 2020 Olimpiyatları. Kendimi zirvede görmek istiyorum. İnşallah ailemin ve antrenörümün desteğiyle o hayalimi de gerçekleştireceğim."

Kendisi gibi engelli olanlara çağrıda bulunan Şeyma, sporun insana öz güven ve disiplin kazandırdığına işaret etti.

Şeyma'nın antrenörü Olcay Tercan ise sporcusuna sonuna kadar güvendiğini söyledi.

Şeyma gibi başarılı bir sporcuyla çalışmaktan son derece mutlu olduğunu anlatan Tercan, "Şeyma daha önce Avrupa'da olduğu gibi bu Dünya Şampiyonası'nda da ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Buna olan inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Tercan, sporcusunu olimpiyatlarda da görmek istediğini aktararak, bu noktada gayretli bir çalışma içinde olduklarını, Şeyma'nın olimpiyat hayalini de gerçekleştirerek kendilerine ayrı bir gurur daha yaşatmasını umduklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar