Yeni bakanlar kurulunda kim kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Meclis'te yemin ederek göreve başlamasının ardından yeni sistem resmen başlamış oldu. Anıtkabir'e giderek Atatür'ün mozolesine çelenk bırakan ve Anıtkabir Özel defterini imzalayan Başkan Erdoğan buradan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti. Burada davetlilere hitap eden Erdoğan törene katılan davetliler onuruna yemek verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni bakanların listesini açıkladı. Peki yeni kabinede kim kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Yeni bakanlar kurulunda kim kimdir?

24 Haziran'da en yakın rakibine 10 milyon 988 bin oy fark atarak Cumhurbaşkanlığı'na ve yeni sistemin başına seçilen Recep Tayyip Erdoğan bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 600 milletvekilinin katılımıyla yemin ederek resmen görevine başladı. Meclis çıkışında kendisini bekleyen ve duygularını soran basın mensupların Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şey gayet güzel oldu milletin önünde. İnşallah bundan sonraki daha güzel olur" dedi. 

Meclis'ten ayrılan Başkan Erdoğan, Anıtkabir'e giderek Anıtkabir özel defterini imzaladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Yeni sisteme geçiş ve göreve başlama" törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada vatandaşlara ve katılımcılara hitap etti. Burada açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ'daki tren kazası sebebiyle törenin 'kutlama' kısmındaki folklor ve lazer gösterilerinin iptal edildiğini söyledi. 

YENİ BAKANLAR BELİRLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemle birlikte devreye girecek olan yeni bakanlar kurulunu da belirledi.

Daha önce 26 olan bakanlıkların sayısı birleştirme yoluna gidilerek 16'ya düşürüldü. Buna göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı ile, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birleşerek tek bir bakanlık oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Ülkemiz tarihinin en önemli demokratik dönüşümlerinden biri bugün başarıyla tamamlanmıştır. Dünyada yönetim sistemini demokratik yollarla değiştiren az sayıda ülkeler arasına Türkiye olaraekgirmiş bulunuyoruz. Demokrasimiz 15 Temmuz gecesi milletimizin kanı ve canıyla aslında rüştünü ispat etmiştir. 16 Nisan halkoylaması ve 24 Haziran seçimleri demokrasimizin sandıkta rüştünün en önemli ispatı olmuştur.

Bir kez daha hem seçim sonuçlarının hem de yeni yönetim sistemimimizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Seçimlerde sandığa giderek iradesini yansıtan 50 milyonun vatandaşımızın her birine şükranlarımı sunuyorum. Şahsımı cumhurbaşkanlığına layık gören 26 milyon 331 bin vatandaşımıza ayrıca teşekkür ediyorum. 

Göreve başlama töreninde de ifade ettiğim gibi 81 milyonun cumhurbaşkanı olarak görevimizi yürüteceğiz.

154 Temmuz'dan itibaren bizi destekleyen yeni yönetim sistemimizi hayata geçirebilmemizi imkan sağlayan Milliyetiçi Hareket Partisi'ne burada başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere teşekkür etmek istiyorum.

Yeni yönetim sisteminin hazırlıklarına 16 Nisan halkoylamasının ardından hemen başlamıştık. Yeni yönetim sistemimizin çalışmalarını geçtiğimiz günlere kadar devam ettirdik.

Yeni yönetim mimarisini seçimden önceki günlerde televizyon programlarında milletimizle de paylaşmıştık. Eski sistemden yeni sisteme geçişin alyapısı mahiyetindeki kanun değişikleri Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Şimdi sizlere yeni sisteme göre kurulan ilk Cumhurbaşkanlığı kabinesindeki bakanlarımızın isimlerini açıklamak istiyorum. 

İşte yeni bakanlıklar ve bakanlar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Fuat Oktay

Adalet Bakanlığı: Abdülhamit Gül

İçişleri Bakanlığı: Süleyman Soylu

Milli Savunma Bakanlığı: Hulusi Akar

Milli Eğitim Bakanlığı: Ziya Selçuk 

Sağlık Bakanlığı: Fahrettin Koca

Ticaret Bakanlığı: Ruhsar Pekcan

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Murat Kurum

Kültür ve Turizm Bakanlığı: Mehmet Ersoy

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı: Zehra Zümrüt Selçuk

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Berat Albayrak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Mehmet Cahit Turan

Dışişleri Bakanlığı: Mevlüt Çavuşoğlu

Gençlik ve Spor Bakanlığı: Mehmet Kasapoğlu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: Mustafa Varank

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Fatih Dönmez

Tarım ve Orman Bakanlığı: Bekir Pakdemirli

FUAT OKTAY KİMDİR?

Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'te yemin etmesiyle birlikte yeni hükümet sistemine "Merhaba!" dedi. Değişen yeni sistemde Başbakanlık makamı kaldırıldı. Başbakanlığa bağlı olan kurum ve makamlarda lağvedildi. Başbakanlıkta lağvedilen en önemli makamlardan biri de Başbakanlık Müsteşarlığı oldu. Eski Başbakanlık Müsteşarı olan Fuat Oktay yeni sistemde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı yardımcısı oldu. 

Yeni Bakanlar Kurulu Kabinesi'nin açıklanmasının ardından kabineye yeni isimler girdi. Yapılan değişiklikle artık bakanlar kurulunun çoğunluğu Meclis dışından seçilecek. Kanineye giren sürpriz isimlerden biri de Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan Fuat Oktay. Peki Fuat Oktay klmdir? 

FUAT OKTAY KİMDİR?

Son Başbakanlık Msüteşarı olarak tarihe geçen Fuat Oktay aynı zaman yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarakta tarihe adını yazdırdı. 

Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 1964 yılında Yozgat ilinde dünyaya gelmiştir. Oktay girdiği Çukurova Üniversitesi, İşletme Bölümü'nden 1985 yılında mezun olduktan sonra üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 1990 yılında, ABD'de otomotiv sektörünün merkezi olan Detroit'teki Wayne State Üniversitesi'nden işletme ve imalat mühendisliği alanlarında yüksek lisans, endüstri mühendisliği alanında ise doktora derecelerini aldı. ABD’de bulunduğu süre içerisinde otomotiv ve bilişim alanlarında uzmanlaştı.

KRİZ YÖNETİMİNDE UZMAN

Oktay, 2000'li yıllarında başlarında Türkiye'de yaşanan derin krizler döneminde işletmeler alanında kriz yönetimi noktasında uzmanlaşmıştır. Akademik alanda Beykent Üniversitesi'nde İşletme Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı yapan Oktay, aynı zamanda hem kamu hem de özel sektör olmak üzere, birçok şirkete danışmanlık hizmetlerinde bulundu. Fuat Oktay aynı zamanda danışmanlık yaptığı özel şirketlerin bazılarında Genel Müdür, Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de üstlenmiştir.

HAVACILIK ALANINDA DENEYİM SAHİBİ

Fuat Oktay, Akademik kariyer ve ototmotiv sektörünün yanı sıra 2008-2012 yılları arasında havacılık alanında da faaliyet yürütmüş ve uzmanlaşmıştır. Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Stratejik Planlama ve İş Geliştirme, Üretim Planlaması ve Bilgi Teknolojileri, Satış ve Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüten Oktay bu dönemde THY bünyesinde çeşitli ortak girişim projelerini hayata geçirdi ve DEİK, Türk-İngiliz, Türk-Alman ve Türk- İspanyol İş Konseyleri Yürütme Kurulu üyelikleri görevlerini yürüttü.

AFAD BAŞKANLIĞI YAPTI

Oktay, 2012 yılında Başbakanlık AFAD Başkanlığı görevine getirildi. Oktay 2016 tarihine kadar AFAD Başkanlığı görevini sürdürdü. Çeşitli sektörlerde uzmanlaştığı risk ve kriz yönetimi alanlarını, afet ve acil durum yönetimi konularında etkin bir şekilde uygulayarak birçok uluslararası kuruluş ile iş birliği içerisinde çalışmalarını Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına koordine etti.

SON BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI

Yeni sistemde ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan Fuat Oktay aynı zamanda yeni sistemle lağvedilen Başbakanlık makamının Müsteşarlık koltuğunda oturuyordu. Oktay, 19 Haziran 2016 tarihinden itibaren Başbakanlık Müsteşarlığı görevingetirilmiş ve 09 Temmuz 2018 tarihinde bu makamın lağvedilmesine kadar bu görevi sürdürmüştür.

 Oktay, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı yürütülen sürece müdahil olmuştur. Müteakip dönemde, Suriye sınırındaki terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları kapsamında kurumları arası koordinasyon görevini üstlenmiştir. Yine aynı dönemde, kamu hizmetlerinde dijital dönüşüm hamleleri gibi pek çok çalışmada yer almıştır.

Oktay, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.(TAI) yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunmuştur. Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. yönetim kurulu üyeliği ve Türk Telekom A.Ş. yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir.

İlk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay çok iyi derecede İngilizce bilmekte olup 3 çocuk babasıdır.

ADALET BAKANI ALDÜLHAMİT GÜL KİMDİR?

12 Mart 1977'de Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğdu. Baba adı Cemil, anne adı Saliha'dır.

İlköğrenimini Cumhuriyet İlkokulu'nda tamamladı. Nizip İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukatlık yaptı.

Lise yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum örgütlerinin farklı kademelerinde görev aldı. Yayın dünyasında çalışmaları da bulunan Gül'ün siyasi, güncel ve edebî konularda pek çok makale ve denemesi yayımlandı.

AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyeliğine seçildi. Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

25. ve 26. Dönemde Gaziantep Milletvekili seçilen Abdulhamit Gül, 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan, 2. ve 3. Olağanüstü Büyük Kongrelerinde yeniden MKYK Üyeliğine seçildi ve AK Parti Genel Sekreteri olarak görevlendirildi.

19.07.2017 tarihinde 65. Hükümette Adalet Bakanlığı görevine getirilen Abdulhamit Gül, evli ve üç çocuk babasıdır.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU KİMDİR?

21 Kasım 1969 İstanbul’da doğdu. Plevne Lisesi’nde başlayan ve ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde sürdürdüğü eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Siyasi hayatına 1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları’nda adım atan Süleyman Soylu, 1995 yılında Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı’na seçildi. 1999 Yerel seçimlerinde Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı oldu. 1999-2002 yılları arası İstanbul İl Başkanlığı görevinde bulundu.

        6 Ocak 2008 tarihinde Demokrat Parti’nin Genel Başkanlığına seçildi. 16 Mayıs 2009’da kendi talebiyle gerçekleşen kongrede Genel Başkanlık görevi sona erdi.
        12 Eylül 2010 Referandumu sürecinde “evet” oyu tercihini anlatmak için “Demokrasi Buluşmaları” toplantılarıyla Türkiye’yi dolaştı.
        5 Eylül 2012 tarihinde AK Parti’ye katıldı. Arge Başkanı olan Süleyman Soylu 15 Nisan 2014 tarihinde Teşkilat Başkanlığı görevine getirildi.
        7 Haziran ve 1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Trabzon Milletvekili seçildi.
        24 Kasım 2015 -  01 Eylül 2016 tarihleri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı.
        Süleyman Soylu evli ve bir kız  bir de erkek çocuk babasıdır.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR KİMDİR?

29. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, yeni sistemin ilk Milli Savunma Bakanı oldu.. Peki Hulusi Akar kimdir? Hulusi Akar nereli? Hulusi Akar bakan mı oldu? İşte Hulusi Akar dair merak edilen her şey...

1952 yılında Kayseri'de doğmuştur. 1972 yılında Kara Harp Okulundan, 1973 yılında Piyade Okulundan, 1982 yılında Kara Harp Akademisinden, 1985 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisinden, 1987 yılında ABD Silahlı Kuvvetler Kurmay Kolejinden mezun olmuştur.

Çeşitli karargah ve birliklerde icra ettiği görevlerinin yanısıra, Tunceli –Hozat'ta İç Güvenlik Tugay Komutanlığı, İtalya-Napoli'deki Müttefik Kuvvetler Güney Bölge Komutanlığı'nda Plan ve Prensipler Başkanlığı yapmış, 2002 yılında Tümgeneral rütbesine terfi etmiştir.

Kara Harp Okulu Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerinin ardından Korgeneral rütbesiyle Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı, ardından 3. Kolordu Komutanlığı yapmıştır.

2011 yılında orgeneral rütbesiyle Genelkurmay 2. Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunmuş, 2015 yılında Genelkurmay Başkanlığına atanmıştır.

15 Temmuz darbe girişiminde darbecilere karşı meşru hükümetin yanında yer almış, terörle mücadelede ve sınır ötesi operasyonlarında Türk Silahlı Kuvvetlerine başarıyla komuta etmiştir. Yurt içinde ve yurt dışında yaptığı görevler sebebiyle çok sayıda madalya sahibidir.

ODTÜ, Ankara Üniversitesi SBF ve Boğaziçi Üniversitesi'nde çeşitli akademik programlara katılmış, Boğaziçi Üniversitesi'nden doktora derecesi almıştır.

İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK KİMDİR?

Türkiye yeni bir sisteme geçiş yaptı. Başkan Erdoğan Meclis’te yemin ederek görevine başladı. Bu sürecin hemen ardından ise gözler yeni kabineye çevrildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan kabinede sürpriz isimlere yer verileceğini açıklayarak değişimin sinyallerini verdi. Gündeme ise Ziya Selçuk geldi.

Ziya Selçuk kimdir?

Ziya Selçuk, 1 Mayıs 1961 tarihinde Ankara'da doğdu.

Eğitimci olan ve Prof. Dr. unvanı bulunan Ziya Selçuk, yaklaşık 20 yıl Gazi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptı. 2003-2006 yılları arasında Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yaptı. Özel Maya Okulları'nın kurucusu olan Ziya Selçuk, TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısıdır. Ziya Selçuk, evli ve üç çocuk babasıdır.

Ziya Selçuk'un eserleri

·İnsan İlişkilerinde Kendini Açma. Vadi Yayıncılık, Ankara, 1995.

·Gelişim ve Öğrenme. Nobel yayıncılık. Ankara, 1998

·Okul Deneyimi ve Uygulama. Nobel Yayıncılık. Ankara: 1998

·Dikkat Eksikliği ve Hiperaktif Çocuklar. Pegem, Ankara 2000

·Sınıf İçi Rehberlik Uygulamaları. Pegem. Ankara. 2000.

ULUSAL HAKEMLİ DERGİLERDE TAM METNİ BASILMIŞ MAKALELER

Çocuk İstismarı ve İhmali. S.Ü. Eğitim Fakültesi Dergisi. 1988, Sayı 2.

Eğitimde Sınavın Yeri ve İlgili Görüşler. Milli Eğitim. 1988, Sayı 73, s.46

Sınav Kaygısı. Eğitim ve Bilim, 1987, Sayı 66, s.35

İlkokulda Matematik Öğretimi. S.Ü. Eğitim Fakültesi Dergisi. Sayı II.

Eğitimde Bilgisayar Kullanımı. Çağdaş Eğitim. Mart 1989, Sayı 142, s.26.

Öğrenme ve Öğretme Sürecinin Etkililiğini Arttırmada Öğrenme Stratejilerinin Kullanılması: Genel Bir İnceleme. Eğitim. 1992, Sayı 1. (G.Ü. Araştırma Görevlisi B. Öztürk ile birlikte.)Psikolojik Yardım İlişkilerinde İnformel Kaynaklar: Güzin Abla Örnek olayı. Eğitim. 1992, Sayı 2.Çocuk Korkularıyla İlgili Danışma Yaklaşımları. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi. Sayı 4. Ankara , 1995.

“Bir Eğitim ve Rehberlik Sorunu: Okullarda Kopya Çekme”. Eğitim Yönetimi. Sayı 3. Ankara , 1995.

10-16 Yaş Çocukların Merak Ettikleri Cinsel Konulara İlişkin Bir Araştırma. (Özet). Eğitim, Sayı 7, 90-96, 1994

“ Zorunlu Öğretim Üzerine” Türk Yurdu. C.17. s.123.“Örnek Bir Oriyantasyon Programı”. Eğitim Yönetimi Dergisi. Sayı 5, 443

Kongreler

·Psikolojik Yardım Hizmetleri ve Kültürel Sorunlar. V. Ulusal Psikoloji Kongresi. 14-16 Eylül 1988, İzmir.

·“Orta öğretimde Yöneltme” Türk Ocakları Genel Merkezi. 6. Milli Eğitim Sempozyumu. 4-5 Ekim1996. Kütahya.

·“Değerlendirmede Test Dışı Teknikler” Dördüncü Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi. İlköğretimde Rehberlik Paneli. 1-3 Eylül 1997. Ankara.

·“İlköğretime Öğretmen Yetiştirme”. Türk Eğitim Derneği. Sekiz Yıllık Zorunlu Öğretim ve Sorunları 11-12 Aralık 1997. Ankara.

·“Öğrencilerin Okula Ait Olma Duyguları İle Okul İçinde Gösterdikleri

·Davranış Problemleri Arasındaki İlişki” 5. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi. Ankara,1999. (ortak)

·“İlköğretim 4. Ve 5. Sınıf Öğrencilerinin Stresle Başa Çıkma Davranışları” 5. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi. Ankara,1999.

·“Çoklu Zeka Kuramı”. Öğrenmeyi Öğrenme Toplantısı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi. Çocuk Sağlığı Enstitüsü. 7-8 Nisan 2000.

·“Zihniyet Sorunu” Gençlik Sorunları Paneli. Gazi Üniversitesi Gençlik Şöleni. 20-24 Mayıs 1996.

·“Öğrenci Gereksinimlerinin Saptanmasına İlişkin Bir Ölçek Geliştirme ve “İlköğretim 4. Ve 5. Sınıf Öğrencilerinin Gereksinim Analizi Çalışması”. IX. Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi. 27-30 Eylül 2000. Erzurum. (Nedret Güner ile birlikte)

·Güncel Eğitimin Planlanması. İstanbul Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Toplantısı. 8 Aralık 2000s

Yeni Sistemin ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde katılımcılara verdiği yemeğin ardından merakla beklenen yeni kabinin bakanlarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni sistemin ilk kabinesinde Fahrettin Koca ismini Sağlık Bakanı olarak açıkladı. Peki Fahrettin Koca kimdir ve nrelidir? İşte yeni sistemin ilk kabinesinin bakanlarından Fahrettin Koca'nın hayatından ve kariyerinden detaylar...

FAHRETTİN KOCA KİMDİR?
Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı’nın’ (TESA) Kurucu Başkanı lan Dr. Fahrettin Koca, vakıf aracılığı ile 1997 yılında Medipol Hastanesi ve Medipol Üniversitesi’ni kurdu.

1997'de kurulan Medipol, hastanesi güçlü sağlık kadrosu ve kullandığı en ileri tıp teknolojisi ile tüm dallarda sağlık hizmeti vermektedir. Medipol Hastanesi TESA tarafından kurulmuştur.Vakıf ayrıca Medipol Üniversitesi kurucusudur. TESA vakfın kurucu başkanı Dr. Fahrettin Koca’dır.

TESA vakfı yönetim kurulu üyeleri arasında şu isimler yer almaktadır:

Prof. Dr. Naci Karacaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı

Prof. Dr. Fahri Ovalı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Dr. Filiz Arslan Genel Sekreter

Dr. Tuncay Aksoy

Özer Koca

TİCARET BAKANI RUHSAR PEKCAN KİMDİR?

Pekcan, 1958'de Manisa'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Fakültesi mezunu olan Pekcan, yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Pekcan, 1981'de Türkiye Sınai Kalkınma Bankasında başladığı kariyerine, özel sektörde çeşitli firmalarda farklı görevlerin ardından genel müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak devam etti.

Üç dönem DEİK Türkiye-Suriye İş Konseyi Başkanlığını yürüten Pekcan, ayrıca Türkiye-Ürdün İş Konseyi Başkanlığı yaptı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı olan Pekcan, evli ve iki çocuk annesi, İngilizce biliyor.

Yorumlar