Peynirli Omlet Tarifi

Omlet; tavada sıvı yağ veya margarin ile beraber yumurta ilavesi ile yapılan bir kahvaltı yiyeceği olarak bilinir.

Google Haberlere Abone ol
Peynirli Omlet Tarifi

Omlet; tavada sıvı yağ veya margarin ile beraber yumurta ilavesi ile yapılan bir kahvaltı yiyeceği olarak bilinir. Dünyadaki pek çok ülkede ve ülkemizde de yapılmaktadır. Omletin protein bakımından zengin olması, sporcular ve zayıflamak amacıyla diyet yapanlar tarafından önemlidir. Büyüme çağındaki çocuklar için de hem lezzetli hem de besleyici bir tercih olmuştur. Omletin kalorisi yapılan miktara ve içine koyulan malzemenin çeşidine göre değişmektedir. En çok tercih edilen ve yapılan peynirli omlet ortalama 350-400 kalori değerindedir.

Peynirli Omlet Tarifi;
Malzemeler
  • 2 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım kase peynir (isteğe göre kaşar veya beyaz peynir olabilir)
  • Tuz
Peynirli Omlet Yapılışı; Bir kase içine yumurtaları kırıp tuzu ilave ettikten sonra bir çırpıcı tel ile hafifçe çırpılır. Bu çırpma işlemi sonunda yumurtanın sarı ile akı iyice karışmış olmalıdır. Ancak yumurtanın beyazı köpüklü olmamalıdır. İsteğinize göre kullanacağınız kaşar veya beyaz peynir rendelenir. Burada rendenin küçük bölümü ile ince bir şekilde rendelenmelidir.
Yapışmaz bir tavanın içerisine margarin veya tereyağ koyulup tavada eritilir. 1 çay kaşığı kadar tereyağ daha sonra omletin üzerine sürmek için ayırın. Tava sağa sola doğru hareket ettirilerek yağın tavanın bütün yüzeyini kaplaması sağlanmalıdır. Yağ iyice kızınca renk değiştirmeden çırpılmış yumurtalar ilave edilir. Yumurtanın alt kısmı biraz pişmeye başlayınca kenarlardan boşluklar açarak üst kısımda kalan sıvı yumurtanın da tavaya akmasın sağlayın. Böylece hem omlet çok kalın olmayacak hem de üst kısımda çiğ yumurta kalmayacaktır.Yumurtanın üzerine rendelenmiş peynir serpilir. Yumurta sertleşmeye başladığı zaman ortası hafif sulu iken tavayı ileri geri sallayıp omletin tavaya yapışmasını önleyin. Pişen omleti bir maşa yardımı ile ortadan ikiye katlayıp yarım ay şekline getirin. Önceden ısıtılmış bir tabağa aktarın. Kalan tereyağı fırça ile omletin üzerine sürülür.

Yorumlar