Muffin Tarifi

Muffin Tarifi için gerekli malzemeler şöyle: 2 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, 2 adet yumurta, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu...

Google Haberlere Abone ol
Muffin Tarifi

Muffin yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Muffin kek kalıpları

Muffin yapımı

Derin bir kapta 2 su bardağı toz şeker ve 2 adet yumurtayı köpük haline gelinceye kadar 5 dakika mikserle çırpın. Ardından yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurdu ilave ederek iyi karıştırın. 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı elekten geçirerek karışıma ilave edin ve mikserle 10 dakika daha çırpın. Hazır olan muffin karışımını muffin kalıplarına 2 yemek kaşığı koyun. Tüm muffinleri kalıplara döktükten sonra 10 dakika dinlendirin. Fırının ayarını 180 dereceye getirin ve 10 dakika ısıtın. Fırının ısıttıktan sonra muffin kalıplarını fırına koyun ve ilk 10 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın. Yaklaşık olarak 30 dakika pişirin. Bir kürdan yardımıyla muffinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Muffinler piştikten sonra fırından çıkartın ve soğumasını bekleyin. Arzu eder iseniz üzerine pudra şekeri ilave edip servis edebilirsiniz. Muffin hazır. Afiyet olsun.

Muffin yapmanın püf noktaları

Muffin hamurunu yaparken unu elekten geçirerek karışıma ilave edin böylece hamurun topak topak olmasını engellersiniz.

Fırının kapağını ilk 10 dakika kesinlikle açmayın açarsanız eğer muffin hamuru söner ve kabarmaz

Muffini çok şekerli seviyor iseniz şeker oranını 1.5 su bardağına çıkarabilirsiniz.

Yumurta ve şekerin iyice köpürmesi için mikserle çırpın çünkü yumurta ve şeker köpürmezse muffin hamuru kabarmaz

Muffin kalıplarına karışımdan 2 yemek kaşığı koyun çünkü muffinler kabardığında muffin kalıbının üzerine çıkıcak. 2 yemek kaşığından fazla koyarsanız muffin  hamuru kabaracağı için muffinleriniz kalıbın dışına taşar.

Muffin Tarifi

Yorumlar