Kuru Fasulye Tarifi

Kuru fasulye tarifi, herkesin bilmesi gereken yemeklerden biridir. Türk mutfağının geleneksel lezzeti olan yemeğin, zeytinyağlısı, etlisi, pastırmalısı, sucuklusu yapılabildiği gibi, tencerede ve güveçte pişirileni bulunmaktadır. Her birinin kendine özel

Google Haberlere Abone ol
Kuru Fasulye Tarifi

Kuru fasulye tarifi, herkesin bilmesi gereken yemeklerden biridir. Türk mutfağının geleneksel lezzeti olan yemeğin, zeytinyağlısı, etlisi, pastırmalısı, sucuklusu yapılabildiği gibi, tencerede ve güveçte pişirileni bulunmaktadır. Her birinin kendine özel bir lezzeti bulunduğunu bilmeyeniniz yoktur. Dermeson, çalı, şeker, horoz, sıra, bombay gibi çeşitleri bulunan kuru fasulye, damak tadımıza uygun lezzetlerdir. Yemeklerde en çok tercih edilen ise, lezzetiyle dermeson fasulye olmaktadır. Biz de sizlere zeytinyağlı kuru fasulye tarifi vermek istedik. Hep birlikte yemeğimizi pişirelim.

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Malzemeleri

  • 2 su bardağı dermeson kuru fasulye
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet sivri biber
  • 1 orta boy havuç
  • Tuz, zeytinyağı

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Yapımı

Fasulyeleri akşamdan ıslatarak, sabahleyin bu suyu süzün. Tencereye yeniden su koyup, fasulyeleri haşlamak üzere ateşin üzerine alınız. Ağır ateşte haşlamaya dikkat ediniz. Haşlama sırasında çıkan köpükleri mutlaka alınız. Çünkü bu köpükler fasulyenin gazı, bunun çıkması gerekiyor. Haşlanan fasulyelerin suyunu süzünüz. Bu suyu yemekte kullanmayınız. Unutmadan size bir püf noktası verelim, haşlarken fasulyenin içerisine biraz tuz atarsanız daha lezzetli bir yemek elde edersiniz. Fasulyeler erimeden haşlandıktan sonra, tencereye yemeklik doğranmış soğanları, biberleri ve havuçları katarak kavurunuz. Salçayı da ilave ederek kavurmaya devam ediniz. Haşlanmış fasulyeleri ilave ederek, üzerini geçecek kadar su ilave ediniz. Ağır ateşte 20 – 25 dakika pişirerek servise hazır hale gelen kuru fasulye yemeğinizi, yanında pilav, cacık ve turşu ile servis ediniz.

Afiyet olsun.

Yorumlar