Koç yumurtası nedir, nasıl pişirilir?

Koç yumurtası nedir nasıl pişirilir, soruları internet üzerinden sıkça araştırılıyor. Vatandaşlar tarafından araştırılan Koç yumurtası MasterChef programına konu oldu. Koç yumurtası nedir nasıl pişirilir sizler için derledik.

Google Haberlere Abone ol
Koç yumurtası nedir, nasıl pişirilir?

Koç yumurtası nedir ve nasıl pişirilir, vatadaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. 

Koç yumurtası bir sakatat çeşididir. Alışkın olduğumuz kelle, paça, dalak, ciğer gibi sakatatlardan biraz farklı olması dikkatleri çekti. MasterChef programında yarışmacılar tarafından pişirilen koç yumurtasının ne olduğu ve nasıl pişirildiği vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor.

KOÇ YUMURTASI NEDİR

Büyük ve küçükbaş hayvanlarda bir sakatat türü olarak bulunan yumurta özellikle koç yumurtası olarak anılıyor. Erkek cinsi boğa, koç, keçi gibi eti yenen hayvanlardan elde edilen koç yumurtası alışılmışın dışında bir yemek tarifi ile önümüze çıkıyor. Koç yumurtası beyaz renkli ve kaygan bir dokuya sahiptir. Yumurtanın tanesi ortalama 150 gramdır. Büyükbaş hayvanların yumurtaları ise bir buçuk kilolara kadar çıkabilir.

TEMİZLENMESİ

Temizlenmesi oldukça zor olan koç yumurtası iyi bir temizliğe ihtiyaç duyar. Özellike daha iyi bir yemek için dış yüzeydeki zarı kesinlikle temizlenmesi gereklidir. Bunun için; yumurtayı avucunuz içine alın, boydan zarı kesin. İşaret ve baş parmağınızı kullanarak zarın içinden yumurtayı çıkarın. Zarını temizlediğiniz yumurtayı bol suda yıkayın. Yumurtayı temizlerken ve yıkarkeb son derece dikkatli olun çünkü koç yumurtası oldukça yumuşak ve hassastır.

KOÇ YUMURTASI TARİFİ

Temizlenen koç yumurtası halkalar halinde doğrandıktan sonra zeytinyağı ve zevke bağlı olarak baharatlarla marine ediltikten sonra bir gece boyunca dinlenmeye bırakılır. Ertesi gün marine edilmiş olan koç yumurtasını teflon tavaya alarak kızartın.

KEBAP TARİFİ

Koç yumurtası kebabı ise; Zeytinyağı, kekik ilave edilen doğranmış biber, domates, kuru soğan, sarımsak ve küp şeklinde doğranmış koç yumurtası güveç kabına koyulur. Güveç kabının ağzı alüminyum folyo ile sarılarak fırına ya da kısık ateşte ocağa koyularak pişirilir.

Yorumlar