Biber turşusu nasıl yapılır? Kıl biber veya sivri biber turşu tarifi?

Sivri biber veya kıl biber turşusu nasıl yapılabilir? Kış hazırlıkları turşu yapımları ile devam ediyor. Kıtır kıtır ve lezzetli bir sivri biber turşusu için malzemeler, yapılışı ve püf noktaları.

Google Haberlere Abone ol
Biber turşusu nasıl yapılır? Kıl biber veya sivri

Biber turşusu nasıl yapılır, kıl veya sivri biber turşusu tarifi? Kışlık hazırlığı yapılan ürünler arasında genelde kıl biber olarak isimlendirilen sivri biber de bulunur. Özellikle kıl biberin mübtelası olanlar var. Bu nedenle kış aylarında yazlık biber yemek isteyenler kışlık hazırlığı yapmak durumunda.

BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?

Sivri biber turşusu için malzemeler, yapılışı ve püf noktaları. Turşu yöreden yöreye farklı şekillerde kurulur. Bu tarifimizde turşunun suyunu kaynatarak hazırlayacağız.

BİBER TURŞUSU İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEME

1 lt cam kavanoz

4 diş sarımsak

4 dal maydanoz

1 çay bardağı üzüm sirkesi

Aldığı kadar su

1,5 yemek kaşığı kadar kaya tuzu ya da turşuluk tuz

Yaklaşık 400 gr. sivri ya da kıl biber

BİBER TURŞUSU YAPILIŞI

Önce biberler yıkanır sap kısımları ayıklanıp birkaç yerden delinerek bir tepsiye alınır hafif yumuşayana adar beklenir (Kavanoza bastırdığımızda esnek olup kırılmaması için)

Sarımsakların bir kısmı doğranarak cam kavanozun dibine yerleştirilir. üzerine biberler bastırarak eklenir. Öte tarafta bir çay bardağı üzüm sirkesi, 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu ve kavanozun aldığı kadar su tencereye alınarak kayanatılır. Kaynayan turşu suyumuz hemen biberlerin üzerine dökülerek ağzı sıkıca kapatılır. Serin ve güneş ışığı almayan yerde muhafa edilen biber turşumuz yaklaşık bir hafta sonunda yemeye hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun.

Kıl biber sivri biber turşusu nasıl yapılır, tarifi, püf noktaları
Kıl biber sivri biber turşusu nasıl yapılır, tarifi, püf noktaları

 

Yorumlar