Kışlık için dondurucuya patlıcan nasıl konur, tadı değişir mi?

Kışlık hazırlıkları yaparken ihmal edilmeyenlerden biri de dondurucuya patlıcan koymaktır. Dondurucuya patlıcan farklı şekillerde konur. Peki patlıcan dondurucuda nasıl saklanır, dondurucuda patlıcanın tadı değişir mi? İşte detaylar

Google Haberlere Abone ol
Kışlık için dondurucuya patlıcan nasıl konur?

Kışlık hazırlıklarının olmazsa olmazlarından biri de dondurucuda patlıcan saklamaktır. Peki patlıcan donduruya nasıl konur, dondurucuda patlıcanın tadı değişir mi?

Dondurucuda patlıcan saklamanın pek çok yöntemi vardır. Bunların başında kızartarak saklamak gelmektedir. Bunun için dilediğiniz kadar patlıcanı musakka, karnıyarık ya da yemeklik nasıl istiyorsanız o şekilde doğrayıp önce tuzlu suda bekletin daha sonra temiz bir havlu yardımı ile iyice kuruttuktan sonra, bol kızgın yağda kızartıp soğutarak buzdolabı poşetlerine yerleştirebilirsiniz.

Diğer bir yöntem de patlıcanları közleyerek dondurma yöntemidir. Dilendiği kadar patlıcan közlenip kabukları soyulur ve ister kıyılarak istenirse de bütün olarak buzdolabı poşetlerine yerleştirilip dondurucuda saklanabilir. 

Her iki şekilde de hazırladığınız patlıcanların hiçbir şekilde tadı değişmez. Rahatlıkla bu yöntemleri uygulayabilirsiniz. 

dondurucuda patlıcan saklama

Not: Kilitli buzdolabı poşeti kullanarak pipet yardımı ile içindeki tüm havayı çekerseniz patlıcanlarınız adeta vakumlanır ve tadında hiçbir değişme olmaz

Afiyet olsun

Yorumlarınızı bekliyoruz

 Kaynak: Sonhaberler.com/Özel

Yorumlar