Kışlık hazırlıkları: Buzluğa kızartmalık biber, yemeklik biber nasıl konur?

Kışlık hazırlıklarının başında biber saklama yönetmeleri geliyor. Ev hanımları yaz aylarında bol olan biberi kış için saklamak isterler. Peki derin donduruca biber saklanır mı? Dondurucuda kızartmalık biber konur mu, yemeklik biber dondurucuda nasıl saklanır? İşte detaylar

Google Haberlere Abone ol
Kışlık hazırlıkları: Buzluğa kızartmalık biber, yemeklik biber nasıl konur?

Yaz aylarında bulunan sebzeleri kış için saklama yöntemleri nelerdir? Kış hazırlıklarının başladığı yaz aylarında en çok merak edilenlerin başında kışlık biber nasıl saklanır, dondurucuda kızartmalık biber olur mu, kış için yemeklik biber nasıl saklanır soruları geldi. İşte tüm bu soruların cevabı:

Dondurucuda kızartmalık biber tarifi

Kış için saklamak istediğiniz miktarda biber yıkanarak temiz bir havlu ile kurutulur bir kaç yerinden delinen biberler buzdolabı poşetlerine konularak havası alınır ve buzlukta saklanır. Kışın çıkarttığınızda çözdürmeden kızgın yağda kızartabilirsiniz.

Donduruca yemeklik biber nasıl saklanır

Saklamak istediğiniz miktarda biber yemeklik doğranarak buzdolabı poşetlerine paylaştırılır. Buzdolabı poşetlerinin havası alınarak buzluğa konur. Çıkarttığınızda çözdürmeden yemeklerinizde kullanabilirsiniz. 

Deneyenlerden yorumlarını bekliyoruz

Yorumlar