Hazır Kekten Yaş Pasta tarifi, nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Hazır kekten yaş pasta nasıl yapılır, tarifi? Zahmetsiz ve kolay bir şekilde hazırlanabilmektedir. Panik atak durumuz varsa eğer ya da aniden gelen misafirlere karşı şaşkınlık içerisinde kalıyorsanız eviniz de her zaman hazır pasta keki bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Google Haberlere Abone ol
Hazır Kekten Yaş Pasta tarifi, nasıl yapılır, malz

Hazır kekten yaş pasta nasıl yapılır konusu pasta severler için her zaman merak konusu olmuştur. Zahmetsiz ve kolay bir şekilde hazırlanabilmektedir. Panik atak durumuz varsa eğer ya da aniden gelen misafirlere karşı şaşkınlık içerisinde kalıyorsanız eviniz de her zaman hazır pasta keki bulundurmanızı tavsiye ederiz. Pasta kekinin hazır olması halinde size sadece iç kremayı ve pastanın üst süslemesini hazırlamak kalıyor.

Hazır Kekten Yaş Pasta tarifi, nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Hazır Kekten Yaş Pasta

 

Bunu da nasıl yapacağınızı bilmiyor iseniz veya farklı bir tarif istiyorsanız gelin hep beraber hazır kekten pasta yapılışına göz atalım...

Hazır Kekten Yaş Pasta Malzemeler

  • 1 paket hazır kakaolu kek

Muhallebisi İçin

  • 4 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı elenmiş un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 9 yemek kaşığı toz şeker

Keki Islatmak İçin

  • 1 su bardağı ılık süt

Üzeri İçin

  • Yarım paket bitter çikolata sosu
  • 2 bardak süt
  • 1 tutam damla çikolata

Hazır Kekten Yaş Pasta Yapılışı

Pastamız hazır kekten olacağı için bizim bu aşamada öncelikle muhallebiyi hazırlamaya geçmemiz gerekir. Bunun için sütü bir tencerenin içerisine alalım ve sütün yanına un, nişasta, şeker ve vanilya ilavesi yapıp ocağın altını açalım. Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirelim ve kaynama aşamasına gelince tencerenin içerisine margarini ilave edelim ve bir mikser ile muhallebiyi çırpıp bir kenara soğuması için kaldıralım. Muhallebi soğurken biz de kakao hazır keki kabından çıkartalım ve iç kısımlarına ılık süt serpiştirelim. Bu sayede ıslatılan kekin içerisine soğuyan muhallebinin yarısını döküp kenarlarına taşırmayacak şekilde bir spatula ile yayalım. Diğer keki de muhallebili kekin üzerine yerleştirelim ve kalan muhallebiyi de pastanın her tarafına dikkatli bir şekilde yayalım.

Muhallebisi ile bulaşan hazır kekin üzerine dökmek için çikolata sosunu bir tencereye alalım ve süt ile birlikte pişirip soğutalım. Soğuyan çikolata sosunun hepsini pastamızın en üstüne dökelim ve bir çatal ile kenarlara doğur çikolata sosunu çekelim. Ardından çatalın aralıklı kalan yerlerine damla çikolata serpiştirelim ve hazır kekten yaptığımız yaş pastamızı buzdolabına kaldırıp 1 saat kadar dinlendirelim. Sürenin ardından pastamızı buzdolabın içerisinden alalım ve dilimleyerek misafirlerimize ikram yapalım.

Dip Not; Eğer isterseniz damak zevkinize göre pastayı meyveli, krokanlı, bonibonlu veya kahveli olarak da hazırlayabilirsiniz.


 

 

Yorumlar

Zeynep Gökpınar Bence güzel