Kavurma nasıl yapılır Kavurma tarifi ve püf noktaları

Kavurma nasıl yapılır Kavurma tarifi ve püf noktaları nelerdir? Kurban bayramının olmazsa olmazlarından kavurma nasıl yapılır, en lezzetli kavurma tarifi, püf noktaları

Google Haberlere Abone ol
Kavurma nasıl yapılır Kavurma tarifi ve püf nokta

Kavurma nasıl yapılır Kavurma tarifi ve püf noktaları nelerdir, kavurma yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor? Kurban bayramında yapılacak en lezzetli yiyecek kavurmadır. Peki, Kavurma nasıl yapılır Kavurma tarifi ve püf noktaları nelerdir?

Kavurma nasıl yapılır Kavurma tarifi ve püf noktaları
Kavurma nasıl yapılır Kavurma tarifi ve püf noktaları

 

Kavurma yapmak için kurban etleri en az bir gece dinlendirilir. En lezzetli kavurma için kavurma etleri küçük küçük doğranır ve çokca olmasına özen gösterilir. Büyük boy tencereye alınan etlere hiç bir su ilavesi yapılmadan ocağa alınır. Et suyunu salıp çekene kadar pişirilir. 

Diğer taraftan kurbandan alınan iç yap küçük küçük doğranarak tencereye alınır ve yağ eritilir. İyice eriyen yağın içinden küçülen ve boşalan yağ parçaları kevgirle alınır.

Diğer tencerede pişen etlerin üzerine iyice kızdırılan yağ dökülür ve bolca tuz ilavesi yapılarak pişen etler kavrulur.

Kavurma soğuduktan sonra temiz plastik su petlerinin ağzı kesilerek kavurma doldurulup dolapta muhafaza edilir. Ayrıca tuzu et piştikten sonra atmaya dikkat edin ki tuz eti tutup diri kalmasın.

YUMUŞAK KAVURMA İÇİN TARİF

750 gr. kuşbaşı dana eti

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı kekik

3 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı Etin kendi suyu

Karabiber

Tuz

Etlerimizi ve 2 diş sarımsağımızı bütün olarak düdüklü tencereye alıyoruz.

İçerisine üzerini basacak kadar su ekleyip, düdüklüyü kapatıyoruz.

Yaklaşık olarak 25-30 dakika pişiriyoruz. Dana Eti kullandığımız için; etlerin sert düşmemesi adına bu işlem önemli⭐????

Pişen etlerimizi yapışmaz bir tavaya alıp, tereyağının yarısını ekliyoruz. Baharatlarımızı da katıp, güzelce kavuruyoruz.

Püf nokta geliyor. Etin kendi suyundan yarım su bardağı ilave edip, yüksek ateşte suyunu çekene kadar tutuyoruz. Etler suyu tamamen çektiğinde geri kalan tereyağını ilave edip, tuzunu da katıp kavurmaya devam ediyoruz.

Etlerin rengi döndüğü anda ocaktan alıp, servisini sıcak sıcak yapıyoruz.

Yumuşacık, et kavurmamız hazır.


 

Yorumlar