Yedek astsubaylık sonuçları 2019 açıklandı mı?

Onbinlerce yedek astsubay adayı büyük bir heyecan içinde yedek astsubaylık sonuçları açıklandı mı açıklanmadı sorusunu soruyor?

Google Haberlere Abone ol
Yedek astsubaylık sonuçları 2019 açıklandı mı?

Yeni askerlik sistemi ile hayata geçirilen uygulama kapsamında yedek astsubaylığa binlerce başvuru geldi.  Başvuru döneminin sona ermesinin ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Peki, yedek astsubaylık 2019 sonuçları açıklandı mı? Ya da ne zaman açıklanıyor?

 Yedek astsubaylık sonuçları henüz açıklanmadı. Seçim ve sınıflandırma sonuçları Milli Savunma Bakanlığı tarafından 23 Eylül 2019'da açıklanacak.  
 
Seçim ve sınıflandırma sonucunda, bir ve iki buçuk aylık temel eğitime tabi tutulacak yedek subay adayları ile yedek astsubay adaylarının 1 Kasım 2019'da, er/erbaş statüsüne ayrılanlardan birinci celp ve sevk dönemine tabi olanların 1 Ekim 2019'da, ikinci celp ve sevk dönemine tabi olanların 1 Kasım 2019'da, üçüncü celp ve sevk dönemine tabi olanların da 2 Aralık 2019'da tertip edildikleri birliklere sevk edilecekleri açılandı.
 
Sınıflandırma sonuçları e-devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak. Sonuçlar ilan edildikten sonra sonra yükümlülerin belirtilen sevk başlangıç tarihlerinden 15 gün öncesine kadar "e-devlet" üzerinden ve askerlik şubesi başkanlıklarından sevk evraklarını alabilecekleri, bu tarihlerden sonra ise sevk evrakının sadece askerlik şubesi başkanlıklarında verileceği belirtildi.
 
Seçim ve sınıflandırma sonucu tertip edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayan yükümlüler bakaya işlemine tabi tutulacak.

Seçim ve sınıflandırma sonucunda, bir ve iki buçuk aylık temel eğitime tabi tutulacak yedek subay adayları ile yedek astsubay adaylarının 1 Kasım 2019'da, er/erbaş statüsüne ayrılanlardan birinci celp ve sevk dönemine tabi olanların 1 Ekim 2019'da, ikinci celp ve sevk dönemine tabi olanların 1 Kasım 2019'da, üçüncü celp ve sevk dönemine tabi olanların da 2 Aralık 2019'da tertip edildikleri birliklere sevk edilecekleri açıklandı.

Yorumlar