Yazar Özdenören KYK'li gençlerle buluştu

ANKARA (AA) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından düzenlenen "Yaşayan Hazineler" programına konuk olan yazar Rasim Özdenören, gençlerle bir araya geldi.KYK'den yapılan açıklamaya göre Özdenören, Genel Müdürlükte...

Google Haberlere Abone ol
Yazar Özdenören KYK'li gençlerle buluştu

ANKARA (AA) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından düzenlenen "Yaşayan Hazineler" programına konuk olan yazar Rasim Özdenören, gençlerle bir araya geldi.

KYK'den yapılan açıklamaya göre Özdenören, Genel Müdürlükte düzenlenen etkinlikte gençlere Hamle Dergisi ile başlayıp Mavera ve Hece dergisi ile devam eden yazma serüvenini anlattı.

Gençlere yazma konusunda ısrarcı olmalarını öneren Özdenören, Hamle Dergisi'ni çıkarabilmek için iki yıl boyunca okul yönetimini ikna etmekle uğraştıklarını dile getirdi.

Öğrencilere "Bir derdin, kafanda bir meselen varsa bu sende bir ifadeye bürünür. Bunu bir deneme, hikaye, müzik, şiir ya da romanla anlatabilirsin." diyen Özdenören, "Sen kendi yeteneğini keşfedebilirsin. Cesaretle, içinizden ne geçiyorsa yazın. Yazar için kırmızı çizgi yoktur. Onun çizgileri kendi beynindedir." ifadelerini kullandı.

"7 Güzel Adam" eseri ve "Mavera Dergisi"ni cep harçlıkları ile çıkardıklarını anlatan Özdenören, derginin her kesim tarafından ilgiyle takip edildiğini söyledi.

KYK Genel Müdürü Sinan Aksu'nun da katıldığı program sonunda Özdenören, gençlerin sorularını yanıtlayarak kitabını imzaladı.



Yorumlar