Yazar Oğuz Atay'ın mezar taşı temizlendi

- Sosyal medya üzerinden bir araya gelen okurları, 1977'de hayatını kaybeden Atay'ın mezar taşını, yazılardan temizledi

Google Haberlere Abone ol
Yazar Oğuz Atay'ın mezar taşı temizlendi

İSTANBUL (AA) - Sosyal medya üzerinden bir araya gelen Oğuz Atay okurları, 1977'de hayatını kaybeden yazarın mezar taşını eski haline getirdi.

Yazar Bilal İşgören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medya sitelerinde Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'nda kabri bulunan Oğuz Atay'ın mezar taşına ilişkin tartışmaları gördüğünü belirtti. Mezar taşında çirkin bir görüntünün oluştuğunu ve mezar taşını temizlemeye karar verdiğini anlatan İşgören, sosyal medyada bir kampanya başlattığını dile getirdi.

İşgören, "Dün belirlediğimiz saatte bir araya geldik. Oğuz Atay'ın kitabını basan yayınevinden görevliler de vardı. Onlarla birlikte taşı temizledik." diye konuştu.

Oğuz Atay'ın "Tutunamayanlar" kitabında, "Hiç olmazsa mezar taşıma yazın: Burada insanlara başka türlü hayran olan biri yatıyor" şeklinde bir ifadenin bulunduğunu dile getiren İşgören, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kişi 'Burada insanlara başka türlü hayran olan biri yatıyor' şeklindeki ifadeyi mezar taşına yazmış. Hatta bu kişi bana da ulaştı. Onun ardından hiç ilgisi olmayan yazılar yazılmış, tarihler atılmış. Oğuz Atay'ın kızına ulaşmaya çalışıyorum. Eğer ulaşırsam, 'Babanızın kitabında böyle bir ifade var. Bu bir vasiyettir diye düşünüyorum. Bunu mezar taşına yazdıralım' diyeceğim."

Yorumlar