Yavuz Bahadıroğlu vefat etti

Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu vefat etti.

Google Haberlere Abone ol
Yavuz Bahadıroğlu vefat etti

Gazeteci ve yazar Niyazi Birinci (Yavuz Bahadıroğlu) hayatını kaybetti. Bahadıroğlu'nun vefat haberini oğlu Mücahit Birinci duyurdu.



Mücahit Birinci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda babası Niyazi Birinci'nin (Yavuz Bahadıroğlu) vefat ettiğini açıkladı.

Mühacit Birinci paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Yavuz Yolumu aydınlatan, mücadelesi ile bana ilham veren, bir neslin doğru yetişmesine vesile olan babamız Niyazi Birinci (Yavuz Bahadıroğlu), Allah'ın rahmetine yürüdü. Rahman ve Rahim olan Allah, ona şefkati ile muamele etsin. Başımız sağolsun. El Fatiha..."

BAHADIROĞLU'NUN HASTALIĞI NEYDİ?

Yavuz Bahadıroğlu, uzun süredir hastanede tedavi görüyordu. En son dün ameliyat olmuş, ameliyatı başarılı geçtiği söylenmişti. 

Konuyu yakından takip eden Mücahit Birinci Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda şunları söylemişti: 

Değerli kardeşlerim, babam Niyazi Birinci, sizin tanıdığınız müstear ismi ile Yavuz Bahadıroğlu aort genişlemesi sebebiyle ciddi bir ameliyata girmiş bulunmakta. Duanızı esirgemeyiniz. Rabbim tüm hastalarımıza şifa versin inşallah... operasyondan çıktı.

Ancak aorta takılan stentin kaymasına müdahale edilmesine rağmen, böbrek ana damar girişini kan bastı. Dolayısıyla böbreğin tekrar çalışmasını bekliyoruz. Ciddi riski var. Dua bekleriz.

Değerli kardeşlerim, babam Yavuz Bahadıroğlu, Cenabı Hakkın takdiri ve siz sevdiklerinin de duası ile, başarılı bir ameliyat geçirdi. Tüm şifa bekleyenler ve babam için duaya devam inşallah...

YAVUZ BAHADIROĞLU BİYOGRAFİSİ

Gerçek adı Niyazi Birinci olan tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu 1945 yılında Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Hisarlı köyünde dünyaya geldi. Köşe yazılarında, kitaplarında Yavuz Bahadıroğlu mahlasını kullanmaktadır.

1971'de İstanbul’da gazeteciliğe başladı. Yeni Asya - Yeni Nesil gazetesinde muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı. Gazete, dergi ve şirket yöneticisi olarak çalıştı. Gazeteciliğini muhabir ve röportajcı olarak sürdürürken, çocuklara yönelik eserler üretti. Yüzlerce çocuk romanı, hikâye yayımlandı. Aynı dönemde Yeni Asya - Yeni Nesil gazetesinde Yavuz Bahadıroğlu, Şeref Baysal ve Veysel Akpınar isimleriyle köşe yazıları yazdı.

Asıl çıkışını Yavuz Bahadıroğlu ismiyle yazdığı romanlarla yaptı. İlk romanı Sunguroğlu ve ardından yazdığı Buhara Yanıyor romanı ülkenin en çok satan romanlarından oldu. Genelde Osmanlı İmparatorluğu’nun çeşitli dönemlerini ele alan otuzu aşkın romanı vardır. Son çıkan kitaplarından biri Biz Osmanlıyız'dır. Yavuz Bahadıroğlu, roman, çocuk kitapları, hikâye, araştırma, oyunlar, film yapılmış senaryolar ve fikri eserler olmak üzere yüzlerce çalışmaya imza attı. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konularda binlerce konferans verdi, çeşitli kurum ve kuruluşlardan ödüller aldı, iki kitabı Kültür Bakanlığı tarafından yayımlandı. Halen ulusal bir radyoda günlük yorumlar yapıyor ve Yeni Akit gazetesinde köşe yazarlığını sürdürüyor. Ayrıca Moral FM'de günlük yorumlar yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Bahadıroğlu'nun ilk romanıdır. Toplam 10 ciltten oluşur. Birinci cilt Aykut'un (Sunguroğlu) babasının cenk arkadaşı Akça tarafından akıncı olarak yetiştirilişi ve babası Sungur Alp'in Selikos adlı bir Bizans şövalyesi tarafından haince öldürüldüğünü öğrenmesi ile başlar.

Bunun üzerine Selikos'tan intikam almaya yemin eder. Akça'nın verdiği isimle Sunguroğlu adını alır. Yanına atı Şahin ve köpeği Düka'yı alarak Söğüt'ten ayrılır. Orhan Gazi'nin emrinde çeşitli görevlerde çalışır. Çimpeli İbrahim ve Köse Papaz Jozef ile iyi bir üçlü oluştururlar. İbrahim heyecanlı bir genç, papaz Jozef ise çok zeki bir adamdır. Sunguroğlu ve arkadaşları maceradan maceraya atılırlar. Bu eserde Sunguroğlu, babasının intikamını almak için şövalye Selikos'un peşine düşer. Serideki romanlar şu şekildedir:

1972 - Sunguroğlu I
1973 - Sunguroğlu II
1977 - Sunguroğlu III (Foça Korsanlarına Karşı)
1982 - Sunguroğlu Gemide İsyan
1982 - Sunguroğlu Çalınan Hazine
1982 - Sungurluoğlu Kaçırılan Prenses
1985 - Sunguroğlu Baskın
1985 - Sunguroğlu Kara Şövalye
1985 - Sunguroğlu Tuzak
1985 - Sunguroğlu Kaybolan Elçiler

YAVUZ BAHADIROĞLU: TÜRKÇE EZAN İLE HEDEF NEYDİ?

Yavuz Bahadıroğlu tarihi olaylara bakış açısıyla dikkatleri üzerine çeken bir isimdi. Birçok konudaki görüşleri ve düşünceleri bazı çevreler tarafından ser eleştirilirdi. 

Bahadıroğlu'nun hala tartışmaları devam eden "Türkçe Ezan" konusundaki düşünceleri ise şöyledi:

 

15 TEMMUZ'DA OĞLUNA SÖYLEDİKLERİ ÖNEMLİYDİ

Yavuz Bahadıroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimi esnasında oğluna söyledikleri ise dikkate değerdi. 

Mücahit Birinci o geceyi şöyle anlatmıştı: 15 Temmuzdu... Babam Rize'deydi, ben Altınoluk'tan müvekkil ziyaretinden dönüyordum. Darbe olduğunu dinleyince radyodan, yolda Bursa yakınlarında babamı aradım. Aynen şunu söyledi: "Evladım, abdestini al, isminin hakkını ver, doğru İstanbul'a git, hakkım sana helaldir!"

 

Yorumlar