"Yavaş yavaş ama sürekli ileri gidiyoruz"

- Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar: - "Sporcu ve kulüp sayımızı artırdık. Lisanslı sporcu sayımız bin 400'dü şimdi 3 bin civarında. Kulüp sayımız 80'di şimdi 130'u buldu" - "12 yıl olimpiyatlarda halterde madalya alamamıştık. En son Rio'da gümüş madalya aldık. Şimdi olimpiyatlarda varız, Akdeniz Oyunları'nda en çok madalya alan branşız" - "Dopingle mücadelede çok başarılıyız. Mücadeleye devam ediyoruz. Temiz bir sayfa açtık"

Google Haberlere Abone ol
"Yavaş yavaş ama sürekli ileri gidiyoruz"


NİĞDE (AA) - ABDULLAH ÖZKUL - Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, lisanslı sporcu ve kulüp sayısını artırdıklarını, 12 yıl sonra olimpiyatlarda madalya kazandıklarını belirterek, yavaş yavaş ama sürekli ileriye doğru gittiklerini söyledi.

Türkiye Ferdi Halter Şampiyonası için Niğde'ye gelen Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halterin Türkiye'nin en başarılı branşları arasında yer aldığını ifade etti.

Göreve geldiklerinde 32 olan halter yapılan il sayısını 57'ye çıkardıklarına dikkati çeken Taşpınar, "Sporcu ve kulüp sayımızı artırdık. Lisanslı sporcu sayımız bin 400'dü şimdi 3 bin civarında. Kulüp sayımız 80'di şimdi 130'u buldu." dedi.

Taşpınar, kulüp sayısının artmasının güzel olduğunu ancak sporcuya, antrenörüne maaş verebilen kulüplerin olmasının daha önemli olduğunu vurguladı.

Geçmişi başarılarla dolu halterde yeni madalyalar hedeflediklerini dile getiren Taşpınar, "İspanya'daki Akdeniz Oyunları'nda 18 branş arasından en çok madalya alan branş olduk. 15 madalya aldık. Özbekistan'daki dünya şampiyonasında 7 madalya elde ettik. İtalya'da 15-17 yaş grubunda hem erkekler hem de kadınlarda Avrupa şampiyonu olduk takım halinde. Bunlar çok büyük ve gurur verici başarılar." diye konuştu.

Taşpınar, Arjantin'deki gençlik olimpiyatlarında ve Türkmenistan'daki dünya şampiyonasında da madalya beklediklerini ifade etti.


- "Asıl hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları"


Olimpiyatlarda da madalya almanın çok daha zor olduğunu vurgulayan Tamer Taşpınar, şunları kaydetti:

"Türkiye şampiyonaları, milli takım kampları ve uluslararası yarışmalarda kazandıkları tecrübeler neticesinde seçtiğimiz birkaç sporcu var. Onlar bizim gurur kaynağımız. Asıl hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları. Biz 4 yıldır buna hazırlanıyoruz. O hedefe kilitlenmiş vaziyetteyiz. Orada da hem erkekler hem de kadınlarda madalya beklentimiz var. Bir ilke imza attık. 12 yıl olimpiyatlarda halterde madalya alamamıştık. En son Rio'da gümüş madalya aldık. Şimdi olimpiyatlarda varız, Akdeniz Oyunları'nda en çok madalya alan branşız, Avrupa şampiyonasında varız, bunlar kolay olmuyor. Yavaş yavaş ama sürekli ileri gidiyoruz. Bu da bizi motive ediyor."

Taşpınar, 8 yıl önce Pekin Olimpiyatları'nda yarışan sporcularda doping çıktığını ve Türkiye'nin de ceza aldığını anımsatarak, "Dopingle mücadelede çok başarılıyız. Mücadeleye devam ediyoruz. Temiz bir sayfa açtık. 'Kimse halterde dopingsiz madalya beklemesin' deniliyordu ama aldığımız tüm madalyalar dopingsiz, tertemiz. Demek ki dopingsiz halter oluyor, dopingsiz spor oluyormuş. Bu bakımdan sporcularımla gurur duyuyorum. İnşallah başarıları böyle devam eder. İstiklal Marşı'mızın okunmasının mutluluğunu hep beraber yaşarız." değerlendirmesinde bulundu.

Olimpiyatlarda şampiyon sporcuya bin 500, ikinciye bin, üçüncüye ise 750 cumhuriyet altını verildiğini aktaran Taşpınar, madalya alan sporcusuna en fazla ödül veren ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar