Yaşlı adama büyük terbiyesizlik

Covid-19'dan en fazla etkilenen kesim olarak bilinen yaşlıların evde kalması için yapılan çağrılar yer yer karşılık bulmuyor; ancak bunu bahane ederek yaşlılara karşı terbiyesizce hareketlerde bulunanların sayısı da her geçen gün artış gösteriyor.

Covid-19'un en çok hedef aldığı kesim olarak bilinen yaşlıların evlerinde kalmaları, dışarı çıkmamaları için her kesimden çağrılar geliyor. Ancak buna rağmen bazı bölgelerde yaşlıların dışarı çıktığı ya da çıkmak zorunda kaldıkları görülebiliyor. Yaşlıların bu hallerine tepki gösteren bazı vatandaşlar ise işi çığırından çıkarıyor. İş yaşlılara karşı terbiyesizliğe kadar varıyor.

Dün akşam sosyal medyada yaşlı bir vatandaşı kaydederek paylaşılan video büyük tepki çekti. Tepkiler üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da açıklama yaptı. Bakan Soylu, "65 yaş ve üstü risk grubunda olan büyüklerimiz evde kalarak sadece koronavirüsten değil, elinde telefonla dolaşıp onları kaydeden etkileşim hastalarından da korunacaklardır" dedi.

Türkiye'de geçtiğimiz günlerde 65 yaş ve üstü vatandaşlara koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirildi. Bu kararın ardından Türkiye'nin birçok yerinde yaşlılarla ilgili görüntüler paylaşıldı. Bazı videolarda ise yaşlılara uygulanan duygusal şiddet öne çıktı. Dün akşam sosyal medyada paylaşılan ve bir yaşlı vatandaşla dalga geçildiği anlarda kaydedilen video büyük tepki çekti.

Videoyu çeken kişi polis gibi davranarak 'Normalde ceza kesmemiz gerekiyor bu sefer sizi affedelim' dedi. Yaşlı adam ise 'Hastaneye geldim, otobüs almadı beni. Polise söyledim' yanıtını verdi. Video sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Ünlü isimler de videoya tepki gösterdi.

Bu gelişmeler üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,"65 yaş ve üstü risk grubunda olan büyüklerimiz evde kalarak sadece koronavirüsten değil, elinde telefonla dolaşıp onları kaydeden etkileşim hastalarından da korunacaklardır” ifadelerine yer verdi.