Yasin Suresi kaçıncı sayfada ve cüzde Yasin Suresi Arapça Oku
Yasin Suresi kaçıncı sayfada ve cüzde? Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in "Kur'an'ı Kerim'in kalbi" olarak tanımladığı Yasin Suresi, özellikle de mezar ziyaretlerinde sıkça okunan bir suredir. Zira, Peygamber Efendimiz de ölülerimiz için Yasin Suresi'nin okunmasını tavsiye etmiştir.
Yasin Suresi kaçıncı sayfada ve cüzde Yasin Suresi Arapça Oku? Yasin Suresi yani Kur'an-ı Kerim'in kalbi olarak değerlendirilen sure hemen hemen her zaman okuduğumuz bir suredir. Peki, Yasin Suresi kaçıncı sayfada, kaçıncı cüz? Yasin Suresi'ni yüzünden okumak isteyenler için gerekli olan 6 sahifeyi buraya taşıdık. Kur'an-ı Kerim'in "kalbi" olarak nitelendirilen Yasin Suresi'nin ölüler için de okunmasını Peygamber Efendimiz Hadis-i Şeriflerinde önermiştir. Yasin Suresi Kur'an-ı Kerim'de 23. Cüz, 439. Sayfada yer almaktadır.
Yasin Suresi, özellikle kutsal günlerde, mezar ziyaretlerinde en çok okunan surelerden birisidir.
Peygamber Efendimizin, Yasin Şerif hakkında şu hadisleri mevcuttur:
“Yâsin sûresi Kur’an’ın kalbidir, Fâtiha sûresi Kur’an sûrelerinin en faziletlisidir, Âyetü’l-Kürsî Kur’an âyetlerinin efendisidir, Kul hüvellahü ahad sûresi Kur’an’ın üçte birine denktir.”
Kaynak: Ahmed İbni Hanbel, Müsned,V, 26
“Her şeyin bir kalbi vardır. Kur’ân’ın kalbi de Yâsin’dir. Kim Yâsin’i okursa, Allah onun okumasına, Kur’ân’ı on kere okumuş gibi sevap yazar”
Kaynak: Tirmizî, Fedâilu’l-Kur’n, 7; Dârimî, Fedâilu’l-Kur’ân, 21
“Yâsin, Kur’ân’ın kalbidir. Allah’ı ve ahiret gününü arzu ederek Yâsin okuyan kimsenin geçmiş günahı affedilir. Onu ölülerinize okuyunuz”
Kaynak: Ebû Davud Cenâiz 20; İbn Mace, Cenâiz 4; İbn Hanbel, Müsned V, 26, 27
“Ölülerinizin yanında Yâsîn’i okuyun.”
Kaynak: İbn Mâce, Cenâiz 4; Ahmed b. Hanbel, Müsned, V, 26
İşte Yasin Suresi'nin yüzünden okunması için gerekil olan sahifeler:






YASİN SURESİ TAKİPLİ OKU
Yasin Suresi'ni takipli okumak isteyenler için ise gerekli olan video şöyle:
Yorumlar