Yasağa rağmen Eminönü panayır yeri gibi

İstanbul'da Cumartesi günü de uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen Eminönü'nün ana baba günü gibi kalabalık olduğu gözlendi. Vatandaşların hiç kısıtlama yokmuş gibi hareket ettiği görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Yasağa rağmen Eminönü panayır yeri gibi

Türkiye'nin son risk haritasında kırmızı kategoride yer alan 58 il arasında bulunan İstanbul'da getirilen sokağa çıkma kısıtlaması ilk gününde delindi.

Eminönü'de yasağa rağmen oluşan yoğun kalabalığı NTV canlı yayından aktarırken maske mesafe kurallarına uyulmadığı görüldü.

Yerinde tedbir uygulaması kapsamında risk durumu turuncudan kırmızıya dönen İstanbul'da sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanmaya başladığı ilk hafta sonu ortaya çıkan görüntüler pes dedirtti.

Kısıtlama hakkında ekran başındakilere bilgi veren NTV muhabiri, Eminönü'nden canlı yayına bağlandı. Bu esnada arkadaki kalabalığı gören ekran başındaki izleyiciler "Bu nasıl kısıtlama?" demekten kendini alamadı.

Eminönü'nden canlı yayın yapan muhabir Osman Terkan yoğunluk haritasını açtı. Eminönü'nün kırmızı olduğunu gösteren muhabir, "Bu çevreyi görüyorsunuz, çok yüksek riskli bölge olarak gösteriliyor. İşte Yeni Cami çevresi ve Eminönü çevresinde çoğunlukla turist var ve hepsi maskesiz. Yoğun bir kalabalık var, parklarda oturanlar da yürüyenler de var" ifadelerine yer verdi.

Herkesin fiziki kuralları ihlal ettiğini söyleyen Terkan, sözlerine şöyle devam etti:

"İstanbul'da risk altında çünkü kurallara uymuyorlar. Maskeler olması gerektiği gibi takılmıyor. Denetimler devam ediyor, zaman zaman kontroller yapıyor ekipler. Ancak ne yazık ki, istenen tablo bu değil. Yetkililerin çağrıları dinlenmiyor. Bu görüntüler vaka sayılarını artıracak".

 

 

Yorumlar