Yarın okul var mı, 14 Mart pazartesi okullar tatil mi son dakika açıklama geldi mi?

Okul tatili uzayacak mı, pazartesi okullar tatil mi son dakika 14 Mart Pazartesi ile ilgili açıklama var mı? Kar yağışının ne zamana kadar süreceği ve okulların pazartesi günü açılıp açılmayacağı merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Yarın okul var mı, 14 Mart pazartesi okullar?

Okul tatili uzayacak mı, pazartesi okullar tatil mi son dakika 14 Mart Pazartesi ile ilgili açıklama var mı? Türkiye genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle başta İstanbul olmak üzere birçok kentte okullar tatil edildi. Perşembe ve Cuma günü tatil edilen okulların önümüzdeki hafta ne olacağı merak ediliyor. Okulların pazartesi günü de tatil edilip edilmeyeceği merakla beklenirken gözler hava durumu raporlarına çevrildi. Hava durumu raporlarına göre karar alınacağı biliniyor. Peki, Okul tatili uzayacak mı, pazartesi okullar tatil mi son dakika 14 Mart Pazartesi ile ilgili açıklama var mı?

14 Mart Pazartesi günü okullar tatil olacak mı sorusu, veliler, öğretmenler ve öğrencilerin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. İstanbul'da devam eden kar yağışı dolayısıyla 14 Mart Pazartesi günü okulların tatil olup olmayacağını merak eden vatandaşlar, internet üzerinden sorgulamalarını sürdürüyor. 

Kar tatili açıklamalarını yakından takip eden öğrenciler, 14 Mart Pazartesi okullar tatil mi sorusuna cevap aramaya başladı. İstanbul Valiliği tarafından alınan kararlar neticesinde 14 Mart tarihinde kar tatili ilan edilip edilmediği merak konusu oldu. 

İstanbul Valiliği tarafından açıklanan bilgilerde şu ifadeler yer alıyor.

"10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren; İlimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları,

Kur’an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında eğitim faaliyetlerine 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine karar verilmiştir."

Bu ifadeler çerçevesinde 14 Mart Pazartesi günü eğitime devam edileceği söylenebilir.

HAVA DURUMUNA BAĞLI

Pazartesi günü okulların tatil edilip edilmeyeceği Pazar akşamına kadar il valiliği veya valisi tarafından yapılacak açıklamayla belli olacak. Peki, Pazartesi günü Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak, okulların tatil edilmesini gerektirebilecek kadar kar yağışı bekleniyor mu?

İşte 14 Mart 2022 Pazartesi gününe ait hava tahmin raporları haritası: 

Hava durumu raporlarına baktığımızda kar yağışının Pazar günü de devam edeceği ancak Pazartesi günü etkisini kaybetmeye başlayacağı görülüyor. Özellikle de Türkiye'nin batı kesimleri ve Marmara bölgesinde Pazartesi günü kar yağışı görünmüyor. 

Bu nedenle İstanbul ve çevre illerde Pazartesi günü okulların tatil edilmesi ihtimali pek görünmüyor. 

İşte Türkiye genelinde Pazar, Pazartesi ve Salı günlerine ait hava tahmin haritası:

Okul tatili uzayacak mı, pazartesi okullar tatil mi son dakika 14 Mart Pazartesi ile ilgili açıklama var mı?
Okul tatili uzayacak mı, pazartesi okullar tatil mi son dakika 14 Mart Pazartesi ile ilgili açıklama var mı?

 

Pazartesi günü hava durumu nasıl olacak?

İşte Pazartesi gününe ait tahmin haritası:

Okul tatili uzayacak mı, pazartesi okullar tatil m
Pazartesi günü tahmin edilen harita

 

Salı gününe ait hava tahmin haritası: 

Okul tatili uzayacak mı, pazartesi okullar tatil m
15 Mart 2022 Salı gününe ait hava haritası

 

BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte turuncu alarmın kalktığını bildirdi.

Vali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kıymetli hemşehrilerim, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün son verilerine göre İstanbul’da turuncu alarm kalktı. 14 Mart Pazartesi (yarın) il geneli 00.00-09.00 az bulutlu ve açık, 09.00-12.00 parçalı bulutlu geçecek." ifadelerini kullandı.

Açıklamaya göre yarın İstanbul'da günlük hayat normale dönüyor.


 

Yorumlar