Yapı Kredi'de kadın çalışan oranı yüzde 62

- Yapı Kredi Üst Yöneticisi Açıkalın: - "Yapı Kredi olarak kadın istihdamına verdiğimiz özel önemle bir anlamda ülkemizin geleceğine yatırım yaptığımıza inanıyoruz. Bu anlayış doğrultusunda, 73'üncü yılımız olan 2017'de de kadın çalışan istihdamında sektöre öncülük etmeyi sürdüreceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Yapı Kredi'de kadın çalışan oranı yüzde 62

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, toplam istihdamı içinde kadın çalışan oranının yüzde 62 olduğunu duyurdu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, cinsiyet eşitliği ve kadın çalışan istihdamı konusunda öncü rol üstlenerek bugüne kadar pek çok çalışmaya imza atan Yapı Kredi, kadın yönetici sayısı ve kadın çalışan oranında sektör liderliğini 2016'da da sürdürdü.

Toplam istihdamı içinde kadın çalışan oranı yüzde 62 olan Yapı Kredi, geçen yılın sonu itibarıyla kadın yöneticilerin, toplam yöneticilere oranını ise yüzde 43 olarak açıkladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, Yapı Kredi'nin tarihsel olarak kadına en fazla şans veren kurumlar arasında olduğunu belirterek, kadınların çalışma hayatına katılımının ekonominin yanı sıra toplumun da gelişmişliğini yansıtan en önemli göstergelerden biri olduğunu, bu alanda ülkede özellikle son yıllarda çok ciddi bir politika izlendiğini kaydetti.

Kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları adına projeler yürütüldüğünü hatırlatan Açıkalın, "Yapı Kredi olarak kadın istihdamına verdiğimiz özel önemle bir anlamda ülkemizin geleceğine yatırım yaptığımıza inanıyoruz. Bu anlayış doğrultusunda, 73'üncü yılımız olan 2017'de de kadın çalışan istihdamında sektöre öncülük etmeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Açıkalın, kadınları her konuda desteklemek hedefiyle pek çok projenin içinde yer aldıklarını, kurum olarak, Koç Holding tarafından oluşturulan İşte Eşitlik Bildirgesi'ne ve Ülkem için Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum projesine destek verdiklerini, UN Women'ın erkekleri toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın haklarını savunmak için önderlik yapmaya çağıran HeForShe ve 16 Günlük Aktivizm kampanyalarının katılımcıları arasında yer aldıklarını bildirdi.

Son olarak Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve ev içi demokrasinin güçlenmesi adına Babalar Değişiyor, Toplum Değişiyor projesinin hayata geçirilmesinde önemli rol oynadıklarını kaydeden Açıkalın, gelecek yıllarda da kadın çalışan istihdamı ve cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar