Yapı Kredi, POS alacaklarını ödeme aracına çeviriyor

- POS Avans ürünü ile Yapı Kredi üye iş yerleri, herhangi bir faiz ödemeden Yapı Kredi Kurumsal İnternet Şubesi, Yapı Kredi Mobil ve tüm şubeler aracılığıyla verecekleri para transferi talimatıyla POS alacaklarını vadesini beklemeden ödemelerinde kullanabilecek

Google Haberlere Abone ol
Yapı Kredi, POS alacaklarını ödeme aracına çeviriyor

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, esnaf ve işletmeleri dijital dünyanın avantajlarıyla daha fazla buluşturmak ve nakit akışlarını yönetmelerinde onlara kolaylık sağlamak üzere POS Avans'ı hayata geçirdi.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, sektörde bir ilk olan POS Avans ürünü ile Yapı Kredi üye iş yerleri, herhangi bir faiz ödemeden, zahmetsiz bir şekilde, Yapı Kredi Kurumsal İnternet Şubesi, Yapı Kredi Mobil ve tüm şubeler aracılığıyla verecekleri para transferi talimatıyla POS alacaklarını vadesini beklemeden ödemelerinde kullanabilecek.

Alıcılar ise POS Avans ile tahsilatlarını ödeme güvencesi altında yapabilecek, dilerlerse kendilerine gelen POS Avans tutarlarını vade tarihini beklemeden farklı alıcılara transfer edebilecek veya nakde dönüştürebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen, POS Avans ile blokede bekleyen POS alacaklarının vadesinden önce kullanılmasına olanak sağlayarak müşterilerin nakit akışı yönetimini kolaylaştırmayı amaçladıklarını belirterek, ürünle birlikte müşterilere alternatif ve ödeme güvenceli bir çözüm sunduklarını bildirdi.

Ülgen, POS Avans'ın çıkış noktasına ve ürünün Yapı Kredi müşterilerine sunacağı katkıya ilişkin, şunları kaydetti:

"Ülkemiz ekonomisinin can damarı esnaf ve işletmeleri desteklemek, onların ticaret hayatlarına yardımcı olmak Yapı Kredi olarak önceliklerimizin başında geliyor. Öte yandan, Türkiye'nin dijital bankası olarak dijitalleşmenin getirdiği imkanları esnaf ve işletmelere yaşatmayı da bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu anlayış doğrultusunda geliştirdiğimiz POS Avans ürünümüz ile Kurumsal İnternet Şubesi, Yapı Kredi Mobil ve tüm şubelerimiz aracılığıyla verilecek tek bir talimatla esnaf ve işletmelerin POS alacaklarını vadesini beklemeye gerek kalmadan ödemelerinde kullanmalarına olanak tanıyoruz. Bu sayede blokede bekleyen POS alacaklarının hızlı ve kolayca ekonomiye kazandırılmasını sağlıyoruz."

POS Avans'ın, ticari ilişkilerde ödeme güvenceli bir ortam oluşturacağını ve ülke ekonomisinin canlanmasına, piyasanın büyümesine yardımcı olacağını belirten Ülgen, "Firmaların yer aldıkları pazarlarda ticari faaliyetlerini sürdürebilmeleri adına bir yandan vadeli satış yaparken, diğer yandan da nakit akış düzenlerini korumaları gerekiyor. POS Avans ile esnaf ve işletmeler, kişi ya da diğer işletmelere olan ödemelerini güvenle yapabilecek. Ödeme yaptıkları kişi ya da işletmeler de aynı şekilde bu tutarı farklı alıcılara transfer edebilecek ve kendi nakit akışlarını yönetmek için kullanabilecek. Bu sayede oluşturulacak ödeme zinciri ile POS Avans, ticaretin kesintisiz devam etmesine katkı sağlayacak. Önümüzdeki dönemde de üye iş yerlerimizi dijital dünyanın avantajlarıyla buluşturmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.


Yorumlar