Yapı Kredi, Göz ID uygulamasını Finovate Europe'da anlattı

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, Türkiye ve Avrupa'da ilk olma özelliği taşıyan "göz tarama teknolojisi"ni anlatmak üzere dünyanın en saygın fintech...

Google Haberlere Abone ol
Yapı Kredi, Göz ID uygulamasını Finovate Europe'da anlattı

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, Türkiye ve Avrupa'da ilk olma özelliği taşıyan "göz tarama teknolojisi"ni anlatmak üzere dünyanın en saygın fintech etkinliklerinden Finovate Europe 2017'ye davet edildi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, Londra'da düzenlenen konferansta binlerce katılımcıya Göz ID teknolojisini entegre ettikleri Yapı Kredi Mobil'i anlattı.

Göz-ID teknolojisinin hayata geçiş sürecini, teknoloji ve finansal hizmetlerin nabzının tutulduğu Finovate Europe 2017'de anlatmaktan gurur duyduklarını belirten Doğan, şunları söyledi:

"Geleceği yakalamak için bireylerin ve kurumların dijitale adapte olmaları gerekiyor. Dijitalleşme ile beraber sınırlar kalkıyor ve yeni bir çağ başlıyor. Geleceğin ancak dijitalle yakalanabileceğini biliyoruz. Dijital kanallarda deneyimden bağımsız olarak üründen bahsetmek mümkün değil. Deneyim, aslında ürünün kendisi. Yapı Kredi olarak, müşterilerimize sunduğumuz dijital ürün ve hizmetleri de tam da bu bakış açısı ile tasarlıyoruz. Hayatımıza giren yeni teknolojilerle müşterilerimiz için nasıl değer yaratabilir, kusursuz deneyimi nasıl sunabilir, kendimizi nasıl farklı kılarız konuları üzerine ciddi mesai harcıyoruz. Bu alanın olanaklarını kullanıcılarımızla buluşturarak onların hayatlarına değer katmak, hayatlarını olabilecek en fazla şekilde kolaylaştırmak önceliklerimizin başında geliyor."

Teknoloji için teknoloji değil, insanlar için teknoloji yarattıklarını, müşterilerin hayatlarına dokunabilmenin, onlara fayda yaratabilmenin en önem verdikleri konular olduğunu kaydeden Doğan, Göz-ID uygulamasını da bu amaç doğrultusunda hayata geçirdiklerini ifade etti. Doğan, şöyle devam etti: "Böylece bankacılıkta yeni bir dönem başlattık. İnovatif yaklaşımımız ve sektördeki dijitalleşmeye öncülük etmenin verdiği sorumluluk bilinciyle bu uygulamamız çok örtüştü. Yenilediğimiz Yapı Kredi Mobil'e eklediğimiz Göz-ID özelliği ile her bir müşterimize özel göz damar yapısını temel alan bir güvenlik sistemi oluşturduk. Bankacılığın teknoloji ile şekillenecek geleceğini temsil eden bu uygulama ile müşterilerimiz bankacılık işlemlerini şifreye gerek kalmadan, daha kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyor.Türkiye ve Avrupa'da ilk olan bu sistemi örnek uygulama olarak anlatmak için Finovate Europe etkinliğinden davet almak ise bizim için ayrıca çok gurur vericiydi. Üzerinde çalıştığımız diğer projelerle de Avrupa’ya, hatta dünyaya örnek olacak işler çıkarmaya devam etmeyi hedefliyoruz."


- "Finans sektöründe fintech şirketleri sektöre farklı yenilikler getiriyor"


Yapı Kredi olarak gelecek vizyonlarının tüm kanalların tek çatı altında birbiriyle konuştuğu bir ekosistem yaratmak olduğunu dile getiren Doğan, bu dönüşümü sağlamada fintechlerin kilit rol oynayacağını belirtti.

Doğan ,"Finans sektöründe tüm dünyada etkisini göstermeye başlayan fintech şirketleri sektöre farklı yenilikler getiriyor. Fintechlerin ilk dalgası bankalardan pay kapmaya çalışılan süreçti. Ancak bugün ikinci dalgada fintechler bankalarla iş birliği içinde kazan-kazan anlayışı ile hareket ediyor. Yapı Kredi olarak fintechlerle sağlıklı ve sürdürülebilir ilişkiler kurmanın bizi bir adım öteye götüreceğini önceden görerek hareket ettik. Birçok farklı alanda binin üzerinde fintech ve start-up inceledik, görüşmeler yaptık. Göz-ID uygulamamızı da yine bir fintech ile kurduğumuz ortaklık sonucu geliştirdik." ifadelerini kullandı.

Doğan, 2016'da yazılım geliştirmeyi öğrenmek ve öğrendikleri ile üretime katkıda bulunmak isteyen herkese açık ve ücretsiz bir program olan "Code.YapıKredi"yi hayata geçirdiklerini ve 2017'de daha da büyüyeceğini kaydetti.

Code.YapıKredi'nin kodlama eğitimleri ve finansal rehberlik bölümlerinden oluşan geniş kapsamlı bir platform olduğunun belirten Doğan, "Code.YapıKredi ile fintech ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Genç girişimcilerimize bu alanda bir kanal açıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar