Yapı Kredi Banvit'in satışında danışmanlık yaptı

- Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Tan: - "Türkiye’nin lider beyaz et üreticisi Banvit’in yüzde 63,2 hissesini elinde bulunduran Görener ve Koçman Aileleri ile yüzde 16,3 hisseye sahip azınlık hissedar Aabar Investments’ın toplam yüzde 79,5 oranındaki hisselerinin BRF ve QIA ortaklığına satış işleminde yer almaktan mutluluk duyuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Yapı Kredi Banvit'in satışında danışmanlık yaptı

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, yurt dışından Türkiye’ye yapılan yatırımlarda kilit rol üstlenerek ülke ekonomisini desteklemeyi sürdürüyor.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, Yapı Kredi, yurt dışından Türkiye’ye yapılan yatırımlarda kilit rol üstlenerek ülke ekonomisini desteklemeyi sürdürüyor.

Banka, Banvit’in yüzde 79,5 hissesinin, Brezilya merkezli global gıda şirketi BRF ve Katar merkezli yatırım fonu Qatar Investment Authority (QIA) ortaklığına 470 milyon ABD doları şirket değeri üzerinden satış işleminde, Banvit ortaklarının münhasır danışmanı olarak yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Feza Tan, firmalara, finansmanın yanı sıra danışmanlık hizmetleri de sunduklarını belirterek, sahip oldukları deneyim ve karşılıklı güven ile 2017 yılında da müşterilerine 360 derece hizmet vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Tan, şunları kaydetti:

"Günümüzde bankacı olmak sadece finansal hizmetler sunmak değil, aynı zamanda müşterinizin danışmanı olmayı da gerektiriyor. Biz de, 'Her müşteriye doğru strateji ile rehberlik etmek' misyonumuz, profesyonel bakış açımızla harmanladığımız yıllara dayanan deneyimimiz ve proaktif yaklaşımımız ile müşterilerimize şirket alım/satımı ve ortaklık konularında danışmanlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin lider beyaz et üreticisi Banvit’in yüzde 63,2 hissesini elinde bulunduran Görener ve Koçman Aileleri ile yüzde 16,3 hisseye sahip azınlık hissedar Aabar Investments’ın toplam yüzde 79,5 oranındaki hisselerinin BRF ve QIA ortaklığına satış işleminde yer almaktan mutluluk duyuyoruz.

Ayrıca doğrudan yabancı yatırıma aracılık etmiş olmanın ve ilk defa bu büyüklükte bir Brezilyalı grubun Türkiye’ye yatırım kararı almasının da ülkemiz ekonomisi açısından son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Yapı Kredi olarak Kurumsal ve Ticari Bankacılık alanında uzman ekibimizle geniş bir yelpazede müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya ve müşterilerimiz ile uzun süreli ve verimli işbirlikleri kurmaya devam edeceğiz. Proje Finansmanı, dış ticaret ve nakit yönetiminin yanı sıra yatırım bankacılığı ekibimizle kurumsal finansman, sermaye yönetimi ve finansal danışmanlık alanlarında da en iyi örnekleri sergilemeyi sürdürecek, ülkemize katkı sağlayacak işlemlerde sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmeyi devam ettireceğiz."

Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık alanında, müşterilerine şirket alım/satımı ve ortaklık konularında danışmanlık hizmeti sunuyor ve pazarda etkin bir rol üstleniyor.

Sınır ötesi işlemlere odaklanan banka, Türkiye’deki müşteri tabanı ile UniCredit’in İtalya, Almanya ve Orta ve Doğu Avrupa başta olmak üzere global müşteri ağı arasında köprü kurmayı hedefliyor.

2016 yılında, Yıldırım Holding’in Solventaş’ı alımı ve Abraaj Capital’ın Fibabanka’nın azınlık hissesini alımı işlemlerinde danışmanlık hizmeti verdi. Ayrıca, yine 2016 yılında hisse satış anlaşması imzalanan ve kapanışı gerekli onayların ardından tamamlanacak olan One Equity Partners’ın Netaş’taki kontrol hissesinin Çin’li ZTE’ye satışında da yer alan Yapı Kredi, önemli yabancı sermaye girişlerine imza atmaya devam edecek.

Bankanın geçmiş diğer önemli işlemleri arasında, Türkiye sigortacılık sektöründeki en büyük satış işlemi olan Yapı Kredi Sigorta’nın Allianz’a satışı, Enerjisa’nın üç hidroelektrik santralinin satışı, Orka Grubu’nun azınlık hissesinin Investcorp’a satışı, Unit Grubu’na ait doğal gaz santralinin Ansaldo Energia’ya satışı, Dentaş Ambalaj’ın Avusturya’lı Prinzhorn’a satışı bulunuyor.


Yorumlar