Yapı Kredi 72 yaşında

- Yapı Kredi Üst Yöneticisi Açıkalın: - "2013 yılında başladığımız büyüme odaklı yatırım stratejimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz fiziksel yatırımların büyük bölümünü tamamladık. Artık hasat zamanını yaşıyoruz" - "Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Galataport gibi önemli projelere yüksek montanlı finansman sağlayan bir banka olmaktan büyük onur duyuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Yapı Kredi 72 yaşında

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, 2013 yılında başladıkları büyüme odaklı yatırım stratejisi kapsamında gerçekleştirdikleri fiziksel yatırımların büyük bölümünü tamamladıklarını, artık hasat zamanını yaşadıklarını bildirdi.

Yapı Kredi'nin 72'nci yılı dolayısıyla yapılan yazılı açıklamaya göre, banka, 1944 yılında 1 milyon sermaye ve 17 çalışan ile Bahçekapı’da tek bir şube olarak kuruldu. Bugün 246 milyar TL’lik aktif büyüklüğü, yurt içi ve yurt dışı iştirakleriyle 360 derecelik finansal hizmet sunan Yapı Kredi, "Hizmette Sınır Yoktur" anlayışı ile Türkiye’ye değer katmaya devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Üst yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, bankanın 72 yıldır olduğu gibi bugün de yarın da Türkiye’nin maddi ve manevi kalkınmasına var gücüyle hizmet edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yapı Kredi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin eşsiz hikayesinin önemli bir parçası. 72 yıldır ülkemizin her köşesine, tüm şehirlerine, geleceğine, ekonomik çabasına katkı sağlıyor ve destek oluyoruz. Bu desteğimizi var gücümüzle sürdüreceğiz. Yapı Kredi olarak 72. kuruluş yıl dönümümüzü bankacılık sektörünün en güçlü ve saygın markalarından biri olarak kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Köklü tarihimiz, sektörümüze kazandırdığımız ilkler ve standartları belirleyen vizyonumuzla bankacılık alanında fark yaratan bir kurum olarak bu misyonumuzu sonuna kadar sürdürme azmindeyiz.”

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Galataport gibi önemli projelere yüksek montanlı finansman sağlayan bir banka olmaktan büyük onur duyduklarını, Türkiye'nin parlak geleceğinin habercisi ve ekonomiye olan güvenin de somut göstergesi olan böylesine büyük projelerde yer almayı sürdüreceklerini kaydeden Açıkalın, "Türkiye’de son dönemde yaşananlara en güzel karşılık olarak milletimizin gösterdiği birlik ve beraberlik ruhunun ülkemiz için çok büyük bir gurur kaynağı olduğunun altını çizmek isterim.” ifadesini kullandı.

- "Belirlediğimiz alanlarda büyümeye devam ediyoruz"


Faik Açıkalın, Yapı Kredi’nin 2016 ve gelecek beklentilerine ilişkin şu görüşleri dile getirdi:

"Yapı Kredi olarak, 2013 yılında başladığımız büyüme odaklı yatırım stratejimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz fiziksel yatırımların büyük bölümünü tamamladık. Artık hasat zamanını yaşıyoruz. Operasyonel verimliliğe ve sürdürülebilir büyümeye odaklanarak belirlediğimiz alanlarda büyümeye devam ediyoruz. Yaptığımız yatırımlar ve odaklandığımız operasyonel verimlilikteki artışlar da karlılığımıza olumlu yansıyor. Ülkemize desteğimizin ve duyduğumuz güvenin göstergesi olan yatırımlarımız ise hem gücümüze güç katıyor hem de ülkemiz ekonomisine katma değer sağlamaya devam ediyor."

Bu yılın ilk yarısında 1 milyar 552 milyon TL konsolide net kar açıklarken, sermaye yeterlilik rasyolarının yüzde 14,6 seviyesine yükseldiğini, maddi ortalama öz kaynak karlılıklarının yüzde 14 olduğunu belirten Açıkalın, bireysel ihtiyaç, ticari-kurumsal ve proje finansmanı kredilerinin 161 milyar 300 milyon TL’ye ulaştığını, proje finansmanı alanında yıllık bazda yüzde 21’lik büyüme sergilediklerini, yılın ilk yarısında sendikasyon, sermaye benzeri kredi gibi finansal enstrümanları kullanarak 2 milyar dolarlık kaynağı ekonomiye aktardıklarını bildirdi.


Yorumlar