Yankesicilik zanlıları tutuklandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da alışveriş merkezinde bir kadının çantasını yankesicilik yöntemiyle çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.Alınan bilgiye göre, 3 Kasım'da Zeytinburnu'ndaki bir alışveriş...

Google Haberlere Abone ol
Yankesicilik zanlıları tutuklandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da alışveriş merkezinde bir kadının çantasını yankesicilik yöntemiyle çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 3 Kasım'da Zeytinburnu'ndaki bir alışveriş merkezinde alışveriş yapan Lübnanlı Hayat Hameet (38) çantasını tutması için eşine verdi. Çantayı oturduğu koltuğun yanına koyan eşini izleyen şüpheliler, alışveriş yapar gibi montla perdeledikleri çantayı alarak kaçtı. Çantasında 15 bin Dubai dirhemi, pasaport, 4 altın bilezik ve cep telefonunun olduğunu belirten Hameet, polise başvurdu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amiriliği ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı.

Ekipler, incelediği güvenlik kamere görüntülerinde benzer suçtan kaydı bulunan şüphelileri tespit etti.

Beyoğlu'nda fiziki çalışma yapan polis, şüpheli Hamza Y. (20) ve Mehmet P'yi (19) yakaladı. Emniyetteki sorgularında suçlarını itiraf eden şüpheliler, olay anında kendilerine yardım eden kadını tanımadıklarını öne sürdü. Polis, olaya karışan şüpheli kadını yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.


Yorumlar