Yalnızlık sigaradan daha zararlı çıktı

Bilim adamları, yalnızlığın insan sağlığına sigara kadar zararlı olduğunu ortaya koydu. İnsanların en çok da 20'li yaşların sonlarında ve 50'li yaşların ortalarında yalnız kaldığını belirleyen bilim adamları bu dönemlerde yaşanan yalnızlığın insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirledi.

Google Haberlere Abone ol
Yalnızlık sigaradan daha zararlı çıktı

Yapılan bir araştırmaya göre insanların yaşamında kendini en yalnız hissettiği zamanların 20'li yaşların sonu, 50'li yaşların ortaları ve 80'li yaşların sonu olduğu ortaya çıktı.

"International Psychogeriatrics" dergisinde yayınlanan araştırmaya göre kendini yalnız hisseden insanların sayısı da artış gösterdi. Araştırmayı yapan ekip insanların kendilerini en çok yalnız hissettiği yaşları bulmak için yaşları 27 ile 101 arasında değişen 340 kişi ile görüştü. Araştırmaya katılan kişilerin dörtte üçü kendilerini yalnı hissettiklerini belirtti.

CNN'e konuşan eski ABD Sağlık Bakanı Dr. Vivek Murphy, yalnızlığın sağlığa verdiği zararı günde 15 sigara içmeye benzetti.

Araştırmayı yapan ekibin liderlerinden olan Dr. Dilip Jeste, 20'li yaşların sonundaki yalnızlığın sebebinin "çevrenizdekilerin sizden daha iyi kararlar verdiğini düşünmeniz" olabileceğini, 50'li yaşların ortalarının orta yaş krizi dönemi olduğunu ve bazı arkadaşlarının ölmeye başladığını, 80 yaşlarda ise sağlığın kötüleştiğini, bunların da yalnızlık duygusuna katkı yaptığını belirtti.

Yorumlar