Yalı Çapkını gerçekte kim? Yalı Çapkını Ferit Korhan gerçek hayatta kim, kimi anlatıyor?

Yalı Çapkını dizisinde Ferit karakteriyle anlatılan ismin gerçek hayatta kim olduğu sorusu dizinin seyircisi tarafından merakla soruluyor. Gaziantepli ünlü bir ailenin hayatı anlatıldığı ileri sürülen dizide ailenin genç ve yakışıklı oğlunun kim olduğu merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Yalı Çapkını gerçekte kim? Yalı Çapkını Ferit kim?

Yalı Çapkını gerçekte kim? Yalı Çapkını dizisi kimi anlatıyor? Kimin hayatı? hangi ünlü ailenin hikayesi olduğu merak ediliyor. Dizinin dipnotunda da belirtildiği gibi Yalı Çapkını dizisi gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmış. Daha önce Masumlar Apartmanı, Kırmızı Oda ve Camdaki Kız gibi dizilerde olduğu gibi bu dizide de yine ülkenin önde gelen zengin bir ailesinin hikayesi kaleme alınıyor. Önceki dizilerde de benzer hikayeler vardı. Halis Ağa'nın yıllar öncesinde Gaziantep'ten koparak İstanbul'a yerleşmesi ve burada da ülkenin ünlü iş adamlarından biri olmasına rağmen geleneklerinden zerre taviz vermeyişi, ailesini ve çocuklarını ona göre yetiştirmeye çalışması konu alınıyor dizide. Dizinin en can alıcı noktası ise Halis Ağa'nın huvarda oğluna geleneklerine bağlı akraba kızını gelin olarak almasıdır. Gelinin seçilme tarzı, düğünü ve sonrasında yaşananlar dizinin ilginç hikayesinin bir parçası olarak duruyor. Hepsi bir yana bütün yaşananların gerçek hayatta da yaşanmış olması ilginç. Peki, Yalı Çapkını gerçekte kim? Yalı Çapkını dizisi kimi anlatıyor? Kimin hayatı?

YALI ÇAPKINI GERÇEKTE KİM? YALI ÇAPKINI DİZİSİ KİMİ ANLATIYOR? KİMİN HAYATI?

Yalı Çapkını dizisinin uyarlandığı eser Gülseren Budayıcıoğlu'nun ismi henüz açıklanmayan eserlerinden biridir. Türkiye'nin en ünlü psikoloğu olarak bilen Budayıcıoğlu'nun eserlerindeki hayat hikayelerinin tamamı aslında ibretlik olaylarla doludur.

Yalı Çapkını gerçek hikaye mi, kimin hikayesini anlatıyor
Yalı Çapkını gerçek hikaye mi, kimin hikayesini anlatıyor

 

Hastalarından dinlediği gerçek hiyalerini, onların izinleri doğrultusunda kitaplarında hikayeleştiren Budayıcıoğlu bu vesileyle birden fazla reyting rekortmeni dizinin de ortaya çıkmasını sağlamış oldu. 

Dizide, Gaziantep'ten İstanbul'a yerleşmiş, iş dünyasında hatırı sayılır bir itibara sahip olan Korhan ailesi anlatılıyor.

Senaryoya göre Korhan ailesinin yaşayan en yaşlı üyesi daha doğrusu ailenin ağası "Halis Ağa"dır. 

Yalı Çapkını gerçek hikaye mi, kimin hikayesini anlatıyor
Yalı Çapkını gerçek hikaye mi, kimin hikayesini anlatıyor

 

Halis Ağa (Çetin Tekindor'un canlandırdığı karakter), eskilerin deyimiyle Antep'ten İstanbul göç etmiş ama kendi örf adetlerini hiçbir şekilde terk etmemiş.

İstanbul Boğazı'nda denize nazır bir yalıda oturan ailenin köklü yapısı yıllarca hiç değişmemiş. 

Halis Ağa'nın 3 oğlu var. Biri genç yaşında bir kaza sonucu hayatını kaybetmiş. Daha doğrusu en büyük oğlu ölmüş. Onun karısı ise o öldükten sonra bir daha evlenmeyerek evde kalmayı tercih etmiş. Halis Ağa'nın da eşi vefa etmiş. Ağa, büyük gelinini yani İfakat hanımı yalının hanım ağası ilan etmiş. Yalı bir nevi ondan soruluyor. 

İkinci oğlu Orhan ise, (Emre Altuğ'un canlandırdığı karakter) evlenmiş, bir kızı ve bir de oğlu dünyaya gelmiş. Oğlu, başına buyruk, sık sık aileyi zor durumda bırakan eylemlerde bulunan bir kişiliktir. Genç kızlarla gönlünü eğlendirip gününü gün eden bir tiplemedir. Onun bu özelliği başına büyük bir iş açıyor. 

Yalı Çapkını gerçek hikaye mi, kimin hikayesini anlatıyor
Yalı Çapkını gerçek hikaye mi, kimin hikayesini anlatıyor

 

Ailenin diğer bireylerinin de her birinin kendine göre ağır bir hayat hikayesi bulunuyor.

Dizidek Korhan ailesinin tamamen hayal ürünü olduğunu biliyoruz; ancak bu ailenin temsil ettiği gerçek bir aile olduğu kesin. Gerçek ailenin adı memleketi hiçbir zaman bilinmeyecek. Çünkü Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitaplarında isimlerini kullandığı hastaların tamamı takma isimlerle adlandırılıyor.

Diziyi izleyenler bu ailenin kim olduğunu merak ediyor. Özellikle de sosyete kesiminde, Korhan ailesi olarak tasvir edilen bu ailenin kim olduğu merakla araştırılıyor.

Şimdilik Korhan ailesinin kimi temsil ettiğini bilme imkanımız maalesef yok. O ailenin gerçekte kim olduğunu ise sadece Gülseren Budayıcıoğlu bilmektedir. Onun da hasta hakları ve hasta mahremiyeti nedeniyle bu adı hiçbir zaman açıklamayacağı malumdur.


 

Yorumlar