Yala Nehri'nde 20'nin üzerinde ceset çıktı

Kenya'nın Yala Nehri'nde 20'nin üzerinde ceset bulundu

Google Haberlere Abone ol
Yala Nehri'nde 20'nin üzerinde ceset çıktı

Kenya'nın Yala Nehri'nden kimler tarafından öldürüldüğü bilinmeyen 20'den fazla kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

Nairobi merkezli insan hakları örgütü Haki Africa Genel Direktörü Hüseyin Halid, yaptığı açıklamada, bölge halkının çağrıları sonrası dün bölgeye yaptıkları ziyarette, nehirden şimdiye kadar 20'den fazla cesedin çıkarıldığını tespit ettiklerini aktardı.

Savcılığa konunun araştırılması için dilekçe verdiklerini söyleyen Halid, bu kişilerin kimler tarafından ve niçin öldürüldüğünün tespit edilmesi gerektiğini kaydetti.

Halid, nehirden çıkarıldıktan sonra yerel hastanelerin morglarına taşınan 21 cesedi gördüklerini ifade etti.

Elleri iplerle bağlanan cesetlerin bazılarının başında çuvallar olduğuna dikkat çeken Halid, yerel sakinlerin cesetlerin farklı mıntıkalardan araçlarla getirildiğini ve nehre atıldığını söylediğini aktardı.

2021'İN BAŞINDAN BU YANA 146 KİŞİ YARGISIZ İNFAZA MARUZ KALDI

Kenya Hukuk Topluluğu, Kenya Müslümanları Yüksek Konseyi, Ulusal Müslüman Liderler Forumu, Jamia Camisi Komitesi, Haki Africa ve Uluslararası Af Örgütü Kenya, Kasım 2021'de ülkede kaçırılan ve yargısız infaza maruz kalan isimlerin tek tek sıralandığı dilekçeyi Kenya İçişleri Bakanlığına sunarak, bu kişilere ne olduğunun ortaya çıkarılmasını talep etmişti.

Dilekçede, 2021 yılının başından bu yana ülkede 146 kişinin yargısız infaza maruz kaldığına dikkat çekilirken, terör şüphesiyle gözaltına alınan 34 kişinin ise ortadan kaybolduğu belirtilmişti.

 

Yorumlar